1408 (2007)

461

1408 este un film horror ca a reușit să impresioneze foarte multă lume în urmă cu zece ani, atunci când a apărut pe marile ecrane. Este un film de groază diferit față de ce a apărut până acum pentru că nu prea avem sânge, cuțite sau alte obiecte deja ușor de anticipat în cazul filmelor care încep după un tipar anume.

Jon Cusack joacă rolul principal și în mai mult de jumătate din film apare singur pe ecran. Timp de câteva minute apare și Samuel L. Jackson. Asta este una dintre cele mai interesante părți ale filmului. Deși este unul făcut cu un singur actor, în mare parte după cum am spus, filmul injectează adrenalină. Practic, nu prea există momente în care să te gândești că ai altceva de făcut decât să te uiți la un film.

Regia îi aparține suedezului Mikael Hafstrom, care a regizat ulterior mai multe filme horror, printre care și The Rite. Scenariul este scris de Scott Alexander, cel care a mai scris scenariile unor filme precum Agent Cody Banks sau Big Eyes.

Poate cel mai important argument pentru a vedea acest film, dar și pentru a vă da seama cam despre ce e vorba, e că e bazat pe o nuvelă scrisă de Stephen King.

Sinopsis 1408. Mike este un scriitor care scrie despre fenomene paranormale. În timp ce lucrează la un roman în care demontează mai multe așa zise fenomene paranormale, ajunge într-o celebră cameră a hotelului Dolphin, în care se spune că toți cei care s-au cazat aici s-au sinucis.

Cu toate acestea Mike nu se teme și nu crede în aceste lucruri astfel încât se cazează o noapte pentru a demonstra că de fapt e vorba de o simplă legendă, care nu are nici un sâmbure de adevăr. Are însă o surpriză și trebuie să se lupte cu un dușman neobișnuit – camera în care s-a cazat.

An: 2007 IMDb: 6.8 Regie: Mikael Hafstrom Cu: John Cusack, Samuel L. Johnson Gen: horror Durată: 94 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *