2:22 (2017)

652

În primul rând când vorbim de 2:22 trebuie să facem o distincție. Nu există nici o asemănare cu filmul din 2008, cu același nume, în care joacă Val Kilmer și care e regizat de Philip Guzman. Filmul din 2017 e regizat de Paul Currie și îi are ca actori principali pe Teresa Palmer și Michiel Huisman, cel care îl va interpreta anul viitor pe Constantin Brâncuși în Walking to Paris.

2:22 nu are recenzii foarte bune pe alte site-uri și din acest motiv m-a surprins plăcut când l-am văzut pentru că e mai bun decât mă așteptam, fără să fie un film extraordinar.

Vorbim de un thriler cu nuanțe de film romantic, care curge destul de plăcut și cu actori foarte buni. Scenariul este unul extrem de interesant dar nu este exploatat foarte bine. Probabil vorbim de o idee originală pentru ca nu am mai văzut-o în alte filme.

Pelicula vine ca o mănușă pentru cei care cred în destine și în iubiri la prima vedere. Cu toate acestea nu este un film siropos. Din contră, emoțiile nu sunt foarte intense. Acțiunea se concentrează mai mult pe descifrarea unui mister și pe întâmplările repetitive ale lui Dylan.

Personajele sunt construite bine atât de scenariști cât și de regizor și interpretarea actorilor. Coloana sonoră este rezonabilă, iar imaginea este foarte bună.

Sinopsis 2:22. Dylan este fiul unui aviator. Își dorește să zboare dar îi e frică de avioane astfel că se face controlor de trafic aerian, adică stă în turnul de control al aeroporturilor și ghideaza avioanele să nu se ciocnească.

Observă că la ora 2:22 se întâmplă mereu aceleași lucruri. Atunci este pe cale să ciocnească două avioane și să o ucidă pe Sarah, o tânără pe care nu o cunoaște și pe care o întâlnește ulterior la un alt eveniment. Se îndrăgostesc, iar ulterior Dylan își dă seama că semnele care îi apăreau mereu la ora 2:22 nu făceau decât să prevestească o moarte, într-un loc anume.

Nu voi dezvălui mai mult pentru că știind mai mult filmul își va pierde din intensitate. Cheia lui stă tocmai în acest mister.

An: 2017 IMDb: 5,7 Regie: Paul Currie Cu: Theresa Palmer, Michiel Juisman Gen: thriler Durată: 98 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *