Cuibul Artistilor

300 de zile de teatru gratuit pentru studenţii din Bucureşti

610

Odată cu noul an universitar, ieri, 2 octombrie 2015, s-a dat startul celor 300 de zile de teatru gratuit pentru studenţi. Acestea fac parte dintr-un program iniţiat de Cuibul Artiştilor sub motto-ul „Arta se întâmplă”.

Studenţii şi absolvenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti au pregătit zece piese de teatru gratuit care se vor juca de treizeci de ori fiecare. Prima dintre ele este „O zi de vară”. Aceasta se va juca în fiecare zi, până pe 31 octombrie, de la ora 21:15.

În piesă joacă Bianca Cuculici, studentă UNATC în anul III, Vlad Basarabescu, student UNATC în anul III şi actor al Teatrului Mic, Victor Ţăpeanu, absolvent UNATC şi actor la Teatrului Naţional.

Spectatorii fac cunoştinţă cu povestea a trei oameni, o femeie care îşi foloseşte tertipurile pentru a cuceri, un bărbat căruia îi reuşeşte totul în viaţă şi un altul căruia nu îi iese nimic. Este şi o poveste despre războiul sexual şi intelectual dintre bărbaţi şi femei.

După cum am spus, intrarea e gratuită pentru toţi studenţii, indiferent de facultatea la care sunt înscrişi. Cu toate acestea, e nevoie de rezervare pe care o puteţi obţine intrând pe pagina de Facebook a proiectului. Tot aici puteţi afla mai multe noutăţi despre acest spectacol sau despre următoarele nouă.

„Cine sapă groapa?” piesa pilot a proiectului „300 de zile de teatru” gratuit s-a bucurat de un succes enorm în rândul tinerilor, adunând aproximativ 3000 de spectatori în 20 de reprezentaţii. Cuibul Artiştilor este format din cinci membrii seniori, un absolvent şi patru studenţi UNATC, şi o trupă de 20 de liceeni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *