A Girl Walks Home Alone at Night

452

A Girl Walks Home Alone at Night e un film bizar pe care nu ştiu în ce gen să îl încadrez şi voi merge pe mâna altora spunându-vă că e unul romantic şi horror. Dacă ne gândim la romantism ca şi curent artistic, atunci am putea spune că e o peliculă romantică, dar dacă ne raportăm la ce percepe publicul larg a fi romantismul, atunci e distanţă lungă.

Trebuie să vă spun încă de pe acum că nu vă fac o recomandare ci vă atrag atenţia că există o alternativă la filmele „siropoase” care ne spun poveşti de dragoste dintre vampiri şi muritori, dar şi la filmele horror.

Într-un moment în care cinematografia a adus tehnologia 3D, dar şi în care filmele horror se bazează mai mult pe culoarea roşie decât pe scenariu, Ana Lily Amirpour scrie şi regizează un film alb negru.

Povestea de dragoste e construită mai mult din detalii, sunete şi umbre decât din cuvinte. Se repetă foarte des şi aparent fără nici o legătură imaginile cu o sondă de petrol. 

Am hotărât să scriu despre acest film nu pentru că are un subiect extraordinar ci pentru că are o viziune regizorală şi o coloană sonoră aparte, dar şi pentru că e un film anticlişeu.

Muzica e un amalgam de genuri muzicale care în mare parte seamănă cu ce cântă The Cure, puţin mai ritmat însă şi într-o altă limbă 🙂 , nu foarte uzuală pentru europeni, numită persană.

De altfel, tot filmul e în persană pentru că actorii sunt iranieni, iar acţiunea are loc într-un oraş iranian imaginar, numit Bad City. S-a filmat însă în California.

Regizoarea are şi ea origini iraniene, însă e născută în Anglia şi stabilită în SUA. Ea va regiza The Bad Batch, film care va apărea în 2016 şi în care vor juca Keanu Reeves, Jim Carrey, Diego Luna şi Jason Momoa (Khal Drogo din Game of Thrones). În el vom descoperi o altă poveste de dragoste, la fel de bolnavă, dar care are loc în mijlocul unei comunităţi de canibali.

Sinopsis A Girl Walks Home Alone at Night

Ea e vampir şi se plimbă noaptea pe stradă pentru a depista oamenii răi şi pentru a îi ucide. El e un tip normal care se luptă cu dependenţa tatălui său faţă de droguri.

La un moment dat, cei doi se întâlnesc, simt o atracţie reciprocă, se întâlnesc de mai multe ori şi punct.

An: 2014  Nota IMDb: 7,1  Regia: Ana Lily Amirpour Cu: Sheila Vand, Arash Marandi, Dominic Rains Gen: romantic, horror Durata: 101 minute Limba: persană
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *