Alexander (2004)

665

Alexander este un film istoric împletit cu multe zvonuri și lucruri ascunse în urmă cu două milenii dar dezvăluite ulterior și acceptate de foarte mulți istorici. E greu de spus cât adevăr există în acest film și câtă fantezie este ”aruncată” în el. Cel mai corect ar fi să îl priviți ca pe un film acțiune, dramă sau aventuri și mai puțin ca pe unul istoric deși are multă istorie în el.

Personajul principal este Alexandru cel Mare. Pentru mulți acesta este o legendă, un personaj care a existat și care a strâns aproape toată gloria vremii sale. Mulți vor fi surprinși să afle orientarea lui sexuală sau cum se comporta în viața de zi cu zi. Deși am fi tentați să spunem că sunt simple picanterii adăugate adevărului istoric pentru a vinde, multe dintre ele sunt adevărate.

Notele pe care le regăsim pe anumite site-uri de profil sunt oarecum nedrepte. Alexander este cu siguranță un film peste medie.

Scenariul este cât se poate de ok, coloana sonoră și interpretarea sunt si ele bune. Poate la capitolul efecte speciale putem cârcoti puțin dar nu chiar atât de mult.

Echipa care a lucrat la film este una cu adevărat spectaculoasă și probabil ar trebui să vă facă să săriți peste nota de 5,5 primită pe IMDb. Regia și scenariul îi aparțin lui Oliver Stone, care este și producător, iar în distribuție se regăsesc Colin Farell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer și Jared Leto.

Filmul are și o latură psihologică pentru că încearcă să ne sugereze de ce Alexandru cel Mare se comporta într-un anumit fel și de ce a ajuns să aibă o altă orientare sexuală.

Sinopsis Alexander. Alexander este un film în care putem vedea cele mai importante detalii din viața lui Alexandru cel Mare. Îl vedem încă din copilărie și putem privi cu toții ce educație primește. Ulterior crește și încep să inflorească aspirațiile către măreție.

În cea de-a doua parte îl vedem pe Alexandru cel Mare și în postura de conducător, de lider pus în situația de a lua decizii care să afecteze viața a milioane de oameni de pe două continente.

An: 2004 IMDb: 5,5 Regie: Oliver Stone Cu: Angelina Jolie, Colin Farell, Jared Leto, Val Kilmer, Anthony Hopkins Gen: acțiune, dramă, istoric Durată: 173 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *