Alice în Țara Minunilor și Alice în Țara din Oglindă – Repovestire după scrierile lui L. Carroll

523

Lewis Caroll este unul dintre autorii cei mai citiți în copilărie. Poveștile lui au fost citite timp de aproape un secol si jumătate. Cele mai cunoscute opere ale acestuia sunt Alice în Țara Minunilor și Alice în Țara din Oglindă. Ambele au fost publicate la mijlocul secolului XIX.

Eva Mason s-a decis să le rescrie și să le publice într-un singur volum de aproximativ 170 de pagini, pe care îl regăsim în colecția Cărțile copilăriei, publicată de Curtea Veche.

Ambele povești sunt ușor de citit, având propoziții scurte, iar cuvintele sunt comune, fără sensuri pe care copiii să nu le poată înțelege.

Chiar dacă are cu câteva pagini în plus față de celelalte cărți din colecție, cartea este la fel de ușoară și are aceeași structură. La finalul ei găsim cele 10 întrebări prin care copiii pot asimila mai ușor cele două povești.

Cuvintele sunt scrise cu caractere mari, probabil de 14 (pentru a vă putea face o idee), astfel încât copiii nu depun efort să citească și nici să țină cartea în mână pentru că este destul de ușoară.

Ca să vă faceți idee, cartea nu e cu nimic diferită față de cele din colecția în care se află aceasta. Ca atare, dacă alte cărți din colecție v-au plăcut, atunci o să vă placă și asta.

Editura: Curtea Veche An: 2013 Pagini:176 Copertă: Broșată Format: 13,5×19 ISBN: 978-606-588-604-9
One thought on “Alice în Țara Minunilor și Alice în Țara din Oglindă – Repovestire după scrierile lui L. Carroll

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *