aloha

Aloha 2015

831

Legendarul Bradley Cooper este „cumpărat” de milionarul Bill Murray pentru a duce la cale un plan secret pe care nu îl cunoaşte nici şeful său, Alec Baldwin. În acelaşi timp, eroul nostru trebuie să aleagă între fosta lui prietenă, Rachel McAdams, şi Emma Stone, supraveghetoarea sa. Locul acţiunii – Hawai.

Toate numele enumerate deja, plus bugetul de peste 30 de milioane de dolari, ar trebui să fie singurele incrediente ale unei capodopere. Lipseşte un scenariu care să aibă substanţă şi astfel ne-am ales cu un film care poate primi între 7 şi 7,8. Nu mi se pare corect să coborâm până la 5, cum fac alţii. Ceilalţi s-au dus până acolo pentru că au fost dezamăgiţi, cel mai probabil.

Din punctul meu de vedere, singurul minus a fost scenariul şi doar atât. De fapt, acest lucru nu ar trebui să fie un secret. Ideea că scenariul ar fi slab a apărut prin decembrie 2014, odată cu scandalul născut de spargerea serverelor Sony. Atunci a fost dată o conversaţie în care unul dintre şefii companiei criticau acest aspect în termeni duri. De atunci, probabil s-au mai făcut câteva schimbări pentru că până la urmă nu e nici chiar atât de rău. Personajele sunt oarecum creionate bine însă acţiunile lor nu prea.

Peisajele sunt ireproşabile şi autentice, filmându-se chiar în Hawai. Nu vă aşteptaţi neapărat la plajă, nisip şi bikini! Gândiţi-vă, mai degrabă, la păduri, dealuri sau munţi. Aşezaţi lângă asta câţiva indigeni şi veţi avea un tablou apropiat de realitate.

Pe coloana sonoră se aude adesea muzica specifică arhipeleagului. Actorii sunt ireproşabili însă trebuie menţionat faptul că Alec Baldwin şi Bill Murray joacă foarte puţin. Precizarea o fac pentru cei care şi-ar dori să vadă filmul doar pentru unul dintre cei doi actori.

Sinopsis-ul Aloha nu e chiar atât de important pentru a vă da seama la ce urmează să vă uitaţi. Trebuie să reţineţi că Bradley revine în Hawai pentru a duce la îndeplinire planul secret al unui miliardar. Lucrurile se complică puţin când îşi dă seama că trebuie să aleagă între două femei. Alegerea uneia dintre ele îl face să se gândească de două ori dacă va duce planul până la capăt.

An: 2015 IMDb: 5,5 Regie: Cameroon Crowe Cu: Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone Gen: comedie, dramă, romantic
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *