american sniper

Lunetistul american, poposeşte astăzi în cinematografele noastre

599

Astăzi a avut loc premiera în cinematografele din România a celui mai recent film regizat de Clint Eastwood, American Sniper. Cele 6 nominalizări la Oscar îl fac să fie favoritul premierelor de săptămâna aceasta.
Tot astăzi a debutat şi Unbroken, în regia Angelinei Jolie care pe mine nu prea m-a convins. Dacă vreţi să vedeţi un film asemănător, uitaţi-vă la My Way.

American Sniper este un film după o poveste reală, bazată pe cartea autobiografică a lui Kyle. 

Probabil în momentul ăsta vă întrebaţi dacă se merită să vă cumpăraţi sau  nu bilete la cinema. Eu zic că da, dacă vreţi să vedeţi cu ce se confruntă un soldat trimis pe front, printre terorişti.

De obicei, în filmele de acest gen, se exploatează trauma soldaţilor. S-a încercat şi aici însă nu pot spune că e capitolul forte al filmului.

Mi-a plăcut mai mult Brothers, cu Tobey Maguire, unde acesta a jucat exemplar rolul soldatului traumatizat. De fapt, acesta cred că a fost cel mai bun rol din cariera sa, fiind nominalizat la Globurile de Aur.

Scenele de luptă par autentice, deloc forţate, dar nici strălucite încât să transforme filmul într-un blockbuster.

În ceea ce priveşte şansele la câştigarea vreunui Oscar, nu cred că va obţine vreunul. E posibil să îl obţină la categoriile tehnice, acolo unde nu mă prea pricep şi nu am văzut toate filmele nominalizate.

Una peste alta, American Sniper e un un film pe care nu regret că l-am văzut, dar nu cred că o să „prindă” la multă lume.

Sinopsis American Sniper

Bradley Cooper joacă rolul celui mai eficient lunetist din istoria armatei americane, Chris Kyle.

Acesta se înrolează voluntar în armată, după evenimentele din 11 septembrie 2011, în speranţa că va putea pune umărul la îndepărtarea pericolului terorist.

Datorită eficienţei sale devine foarte respectat printre colegi încă de la prima misiune. Asta îl motivează să se întoarcă de trei ori la rând, în ciuda insistenţei soţiei de a rămâne acasă.

An: 2014 IMDb: 7,7 Regia: Clint Eastwood Cu: Bradley Cooper, Sienna Miller Gen: dramă, autobiografie, război Durată: 132 minute Premii: 6 nominalizări la Oscar şi două la BAFTA.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *