Ant-Man poster

Ant-Man sau povestea omului minuscul ce face lucruri măreţe

659

Ant-Man debutează cu o scenă în care îl vedem pe Michael Douglas furios, dar cu un look aşa cum îl ştim. Urmează apoi cam zece minute, destul de antrenante, în care dispare pentru a reapărea ulterior cu o nouă imagine, care zic eu că i se potriveste mai mult decât ce-a pe care o afişează public.

Filmul poate fi frânt în două bucaţi despărţite de întâlnirea faţă în faţă a lui Douglas cu Paul Rudd. Prima parte, mult mai scurtă decât a două, este destul de interesantă. Replicile sunt bine construite, viaţa metropolitană e bine redată, iar frământările lui Paul Rudd sunt destul de autentice. Ar fi putut foarte bine să continuie ca un film tipic hollywoodian, cu puţină dramă, puţină comedie fină, puţin dintr-un film de familie, imagini clare, peisaje urbane splendide etc, însă nimic care să ţină de filmele SF sau fantastice.

Întâlnirea dintre Douglas şi Paul Rudd face ca Ant-Man să intre într-o nouă etapă, una specifică filmelor Marvel, cu eroi care încearcă să salveze planeta. Omul Furnică, în afara de a se putea micşora cu ajutorul unui costum şi de a putea comunica cu furnicile, nu are nimic în plus faţă de un om obişnuit. Nu are nici o super-putere iar tot ce face el ar putea să facă orice alt om cu aceeaşi tehnologie.

Nu vreau să mă pronunţ în legătură cu partea de acţiune, ca stil cinematografic, pentru că nu prea ştiu ce să vă spun. S-ar putea să vă placă sau nu. Ea nu se bazează pe explozii ci pe alte elemente care ar putea fi interesante, într-un anumit context.

Jocul actoricesc e unul bun. Michael Pena era oricum un actor care îmi plăcea. De data asta cred că şi-a găsit un personaj cu care lumea să îl identifice aşa cum în Hugh Jackman îl vede pe Wolverine sau în Robert Downey Jr. pe Iron Man. La fel cred că se va întâmpla şi cu Paul Rudd. Spun asta pentru că deja avem toate datele să credem că vom vedea şi Ant-Man 2. Ele există chiar în primul film.

Filmul nu e unul care să te lase cu gura căscată astfel încât să le creeze un soclu din prima. E nevoie ca aceştia să mai apară în cel puţin un film şi cred că vor mai apărea.

Sinopsis Ant-Man. Doctorul Pym este un cercetător sclipitor care a reuşit în urmă cu mulţi ani să creeze o formulă care să micşoreze orice fiinţă sau obiect. Compania sa a devenit celebră însă, în afară de serviciile secrete şi cei care lucrează în ea, nimeni nu ştie de această descoperire.

După mulţi ani în care a dat senzaţia că se retrage, Pym se vede nevoit să distrugă munca unui fost elev care a încercat să replice munca sa pentru a o vinde unor grupări care urmăresc să creeze haos planetar prin acapararea puterii cu ajutorul unor soldaţi minusculi, care nu pot fi vazuţi. Acesta îl recrutează pe Scott pentru a îmbrăca un costum ce îl poate micşora. Cu ajutorul lui vrea să distrugă ambiţiile fostului elev şi să repună în siguranţă planeta.

An: 2015 IMDb: 7,6 Regie: Peyton Reed Cu: Michael Douglas, Michael Pena, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Bobby Cannavale, Corey Stoll Gen: aventură, acţiune, SF Durată: 118 minute Ecran: 3D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *