premiere aprilie

Aprilie 2016! Ce filme noi vor apărea în cinematografe

1148

Premierele cinematografice, ale lunii aprilie, din România se regăsesc în toate genurile însă la o primă privire cele destinate copiilor par a fi cele mai interesante. Aşadar nu vom duce lipsă de animaţii bune, având ocazia să vedem Cartea Junglei şi Robinson Crusoe însă acestea nu sunt singurele filme animate.

Anticipăm că filmul care va genera cele mai multe încasări luna aceasta va fi The Huntsman Winters’s War. O altă caracteristică a premierelor lunii aprilie – aproximativ jumatate din ele sunt în altă limbă decât engleza iar o bună parte sunt româneşti.

Premiere 1 aprilie

1 aprilie – filme noi în cinematografe: Banat, The Other Side of the Door, My Big Fat Greek Weeding 2, Minte-mă frumos în Centrul Vechi şi Barbie: Spy Squad.

Minte-mă frumos în Centrul Vechi este o comedie romantică, românească, regizată de Iura Luncaşu, în care joacă Nicoleta Hâncu, Sorin Miron, Aida Economu şi Pavel Ulici. Filmul spune povestea a cinci actori ce se pregătesc să pună în scenă o piesă în Centrul Vechi din Bucureşti.

Banat (Il Viagio) este o dramă italo-româno-bulgaro-macedonă ce spune povestea unor imigranţi veniţi din Italia în România, oarecum în mod invers decât se întâmplă de obicei. Unul dintre actori este Ştefan Velniciuc. The Other Side of the Door este un film de groază în care o mamă încearcă să îşi aducă la viaţă fiul mort într-un accident, prin intermediul unui ritual.

My Big Fat Greek Weeding 2 este o comedie romantică al cărei titlu a fost tradus în Nuntă a la grec 2. Regia îi aparţine lui Kirk Jones, cel care a mai regizat Nanny McPhee. Actorii nu sunt foarte cunoscuţi dar s-ar putea să o recunoaşteţi pe Rita Wilson, soţia lui Tom Hanks.

Barbie: Spy Squad este o animaţie în care Barbie şi cele două prietene ale sale, Teresa şi Renee se transformă în spioane.

premiere 8 aprilie

8 aprilie – filme noi în cinematografe: 10 Cloverfield Lane, Eddie the Eagle şi Avril et le monde turque.

Primul este un thriler intens promovat peste ocean în care o tânără se trezeşte într-un buncăr, împreună cu doi bărbaţi care susţin că lumea a fost atacată chimic şi singura lor şansă de a supravieţui e să stea ascunşi. Cei trei actori închişi în buncăr sunt John Goodman, John Gallagher şi Mary Elizabeth Winstead.

Avril et le monde turque sau Avril şi lumea prefăcută este o animaţie în care Marion Cotillard îi împrumută vocea lui Avril, o fetiţă care îşi caută părinţii în Parisul anilor 40, puternic lovit de război.

Eddie the Eagle spune poveste primului săritor cu schiurile al Marii Britanii ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de Iarnă. Filmul este regizat de Dexter Fletcher iar în distribuţie se află Taron Egerton şi Hugh Jackman.

premiere 15 aprilie

15 aprilie – filme noi în cinematografe: Janis: Little Girl Blue, The Jungle Book, Criminal, Fan, You’are Ugly Too, The Boss şi Ich seh, ich seh.

The Jungle Book este cea mai aşteptată animaţie a lunii. Regia îi aparţine lui Jon Favreau iar personajele copilăriei noastre prind voce cu ajutorul unor actori precum Scarlett Johansson (Kaa), Bill Murray (Baloo) sau Idris Elba (Shere Khan).

Criminal pare un filme de acţiune interesant, cel puţin prin prisma actorilor distribuiţi. Kevin Costner joacă rolul unui criminal periculos căruia i se implantează memoria şi abilităţile unui fost agent CIA. În film mai joacă Garry Oldman şi Ryan Reynolds.

Janis: Little Girl Blue este un film biografic în care joacă Janis Joplin iar Ich Seh, Ich Seh este o dramă horror austriacă în care doi fraţi germani îşi aşteaptă mama, care se întoarce după foarte mult timp, cu chipul bandajat în urma unei operaţii estetice. Cei doi fraţi sunt convinşi că femeia întoarsă nu este mama lor.

Comediile săptămânii sunt You’are Ugly Too şi The Boss. În prima joacă George Piştereanu însă este o producţie irlandeză. Filmul o are în prim plan pe Stacey, o tânără ce rămâne fără ambii părinţi şi este crescută de unchiul său abia ieşit din închisoare.

În a doua comedie joacă Melissa McCarthy, care joacă rolul unei şefe proaspăt ieşită din închisoare, şi Kristen Bell.

premire 22 aprilie

22 aprilie – filme noi în cinematografe: Dincolo de calea ferată, Sheep and Wolves, Risen, Mr. Right şi The Huntsman Winter’s War.

Dincolo de calea ferată este un alt film românesc ce va debuta pe ecrane în aprilie. Regia îi aparţine lui Cătălin Mitulescu iar cea mai cunoscută actriţă distribuită este Ada Condeescu. Filmul spune povestea unui cuplu. Radu se întoarce din Italia însă îşi găseşte soţia total schimbată.

Fără doar şi poate, The Huntsman Winter’s War este cel mai aşteptat film al lunii şi cel mai promovat, fiind continuarea unui alt film de succes. Printre scenarişti se numără şi Frank Darabont, cel care a scris şi regizat Închisoarea îngerilor, The Green Mile sau The Walking Dead.

Şirul actorilor faimoşi este însă mult mai mare. În film joacă Charlize Theron, Emily Blunt, Chris Hemsworth (pe care multi îl identifică cu Thor) sau Jessica Chastain.

Cei pasionaţi de animaţi pot vedea în premieră Sheep and Wolves iar cei pasionaţi de acţiune pot urmări Risen, un film care ne întoarce în antichitate în perioada rastignirii lui Iisus, unde un tribun încearcă sa demonstreze că Mesia nu s-a ridicat la cer.

Mr. Right este o comedie în care joacă Anna Kendrick.

premiere 29 aprilie

29 aprilie – filme noi în cinematografe: Robinson Crusoe, Ma ma, Chic!, Min lilla syster, Bastille Day şi Tudo.

Robinson Crusoe este o animaţie în care mai multe vieţuitoare de pe insula Verde se întâlnesc cu o alta mult mai ciudată decât ele pe nume Robinson Crusoe. E cât se poate de clar ca filmul va avea şi o notă comică.

Ma ma este o dramă în care o vom vedea pe Penelope Cruz. O altă dramă este filmul suedezo-german, Min lilla syster. Acesta spune povestea unor surori.

Francezii ne propun două filme interesante. Bastille Day este un film de acţiune în care joacă actori precum Idris Elba sau Richard Madden. Chic! Este o comedie fără nume sonore însă poate fi o alternativă la comediile hollywoodiene.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *