Arrival (2016)

623

Arrival este probabil cel mai inteligent film cu extratereștri făcut vreodată. Nu e deloc tehnic, fiind oarecum forțat introdus în zona filmelor SF, ci e mai degrabă unul care transmite un mesaj la care ar trebui să medităm. Suntem singuri în Univers!? Oare ce vom face cu adevărat dacă vom realiza că nu suntem și va trebui să dăm piept cu ființe de pe altă planetă!?

Cele două întrebări sunt cele care ies la suprafață cel mai ușor însă mesajul cel mai puternic din film nu are nici o legătură cu extratereștrii ci cu faptul că nu comunicăm între noi și nu investim încredere în cei pe care nu îi cunoaștem. Instinctul de supraviețuire ne forțează să fim iraționali.

Filmul în sine nu este foarte dinamic și din acest motiv ar putea exista persoane care să nu se simtă atrase să îl vadă până la capăt.

Regia, scenariul și interpretarea actorilor sunt mai mult decât pozitive, cu toate că până acum nu a primit decât un premiu BAFTA pentru sunet. Nominalizările, în schimb, nu au întârziat să apară. La Oscar a fost nominalizat de opt ori. Rămâne de văzut dacă va reuși să primească vreun premiu.

Ca idee generală, Arrival e mai mult un film meditativ decât unul de acțiune. Nu e nicidecum unul ermetic și e făcut pentru un public larg însă nu la fel de numeros precum al filmelor care reușeșc să încaseze sume uriașe din cinematografe.

Sinopsis Arrival. Într-o zi obișnuită 12 nave extraterestre ajung în 12 puncte diferite ale planetei, astfel încât cuprind întregul Pământ, fără a da semne că sunt ostile.

Mai multe țări încearcă să comunice cu navele însă se lovesc de un zid. Comunicarea este absolut imposibilă, până la un moment dat în care Louise, un lingvist consacrat, reușeste să descifreze misterul. Din acel moment lumea se schimbă complet.

An: 2016 IMDb: 8,1 Regie: Denis Villeneuve Cu: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker Gen: mister, thriler Durată: 116 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *