Ashby

Ashby 2015

635

La şase ani după ce a câştigat Globul de Aur şi premiul BAFTA pentru rolul din The Wrestler, care i-a adus şi o nominalizare la Oscar, controversatul Michey Rourke îşi face apariţia anul acesta în Ashby, un film care poate fi pus în oglindă cu St. Vicent.

Avem cam aceleaşi incrediente. Un tânăr, de data asta de 17 ani, care se mută cu mama sa, divorţată, în alt oraş. Acolo găseşte un vecin în vârstă şi aflat pe moarte cu care leagă o strânsă legătură şi despre care alege să scrie un eseu – temă de şcoală.

Dacă Bill Murray a jucat anul trecut rolul unui veteran de război, în Ashby, Rourke joacă rolul unui fost mercenar CIA care a crezut că ucidea doar pentru a păstra securitatea ţării sale. Imediat după ce află că boala îl va răpune în câteva luni, descoperă că una dintre victimele sale era nevinovată şi a fost ucisă în scopuri pur comerciale. Atunci hotărăşte să regleze câteva conturi cu foştii lui parteneri.

Tot ce am povestit până acum poate avea aparenţa unui film de acţiune însă nu este aşa. E catalogat a fi comedie şi dramă însă nu e nici una, nici alta ci puţin din amândouă. Dacă aţi văzut St. Vicent, atunci ştiţi cam la ce să vă aşteptaţi. Precizez că puştiul de aproximativ 10 ani acum se apropie de majorat şi problemele sunt altele. Simte nevoia unui tată şi încearcă să o cucerească pe Emma Roberts, fata lui Eric Roberts.

Tânărul este jucat de Nat Wolff, un actor de perspectivă, din punctul meu de vedere, pe care îl puteţi vedea şi în The Intern.

Putem spune şi nu putem spune că Ashby este un film despre adolescenţi. Avem scene cu echipa de fotbal a liceului însă tema centrală rămâne legătura dintre tânar şi bătrân. Coloana sonoră nu se impune dar nu lipseşte total. Imaginea e ok. Filmul are în cea mai mare parte culoare. Există mereu un balans interesant între zâmbetul lui Nat Wolff şi resemnarea lui Mickey Rourke

Dacă ar trebui să trag o concluzie aş spune că e un film potrivit pentru televizor care te poate capta sau nu în funcţie de cât de mult îţi doreşti sau nu să vezi un film. Nu te plictişeşte dar nici nu te face să îl revezi. Nu va intra în colecţia ta cu cele mai bune filme. Cred eu!

An: 2015 IMDb: 6,4 Regie: Tony McNamara Cu: Emma Roberts, Nat Wolff, Mickey Rourke Gen: comedie, dramă, romantic Durată: 100 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *