O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii

AVANPREMIERĂ! O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii

489

Astăzi, 22 ianuarie 2016, are loc avanpremiera spectacolului O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, un spectacol după un roman de Mark Haddon, vândut în peste 6 milioane de exemplare şi care a fost distins cu 17 premii literare.

Piesa de teatru este pusă în scenă de Bobi Pricop, după o adaptare de Simon Stephens, şi se joacă în avanpremieră astăzi şi mâine, 22 şi 23 ianuarie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Pictură, de la ora 20:00.

Următoarele spectacole vor avea loc, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală, pe 2,3 şi 6 februarie. Biletele costă 20 şi 40 de lei, atât la avanpremiere cât şi la spectacolele următoare. Ele se pot cumpăra de la Agenţia de bilete a teatrului, pe care o găsiţi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr 2.

Spectacolul a avut premiera mondială la Teatrul Naţional din Londra în 2012 iar acum se joacă şi pe Broadway,  fiind apreciat atât de public cât şi de criticii de teatru.

În piesa pusă în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti joacă Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu şi Carmen Ungureanu.

Cartea O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii a apărut în februarie, 2014, la editura Trei, în colecţia Fiction Connection, şi spune povestea unui băiat de 15 ani care suferă de boala Asperger, o formă de autism. Are multe abilităţi pe care un om normal nu le are. Înţelege foarte bine matematica sau ştiinţele, are o memorie fotografică însă nu se descurcă cu descifrarea oamenilor, a micilor gesturi pe care le fac aceştia, a căror descifrare este accesibilă tuturor celorlalţi, numai lui nu.

Într-o zi descoperă moartea câinelui vecinului şi pleacă în depistarea ucigaşului. Romanul este deopotrivă haios şi trist, la fel cum probabil va fi şi spectacolul.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *