Baby Driver (2017)

1066

Baby Driver a apărut în această vară pe ecranele cinematografelor din România. Este regizat de Edgar Wright care a scris și scenariul. Britanicul este unul dintre producătorii și scenariștii mult mai cunoscutului Ant Man.

Filmul de anul acesta este unul de acțiune și crimă, în care aflăm povestea unui puști captiv în lumea mafiei, care încearcă să scape participând la ceea ce credea că este ultimul jaf înainte de a fi liber. Baby Driver este un film cu împușcături, mașini și jafuri. Este un film care începe foarte puternic, așa cum suntem obișnuiți în cazul blockbusterelor și apoi ”reduce motoarele”, fără a deveni plictisitor.

În distribuție găsim actori foarte cunoscuți, iar producătorii ne propun și doi actori tineri de perspectivă, dar nu foarte necunoscuți.

Pe anumite pagini web filmul ne este prezentat ca pe un musical. Consider ca această etichetare este eronată. Nimeni nu cântă în acest film dar se ascultă multă muzică deoarece muzica pare a fi ”combustibilul” care îl pune în mișcare pe tânărul Baby și este nelipsită de fiecare dată când participă la un jaf. Ca atare putem spune că avem o coloană sonoră bună.

Imaginea este și ea la superlativ. Regia este una bună, scenariul la fel, iar despre actori nu putem spune nimic de rău. Per ansamblu Baby Driver este cu mult peste un film mediocru, dar îi lipsește ceva care să îl facă memorabil.

Personajul principal este creat foarte bine însă trăirile și motivațiile acestuia nu sunt foarte bine puse pe ecran. Nu știu dacă asta s-a dorit dar pot spune că din acest punct de vedere avem un ”pui de Joker”.

Sinopsis Baby Driver. Baby este un tânăr rămas orfan după ce părinții lui au murit într-un accident. Un ”creier” al jafurilor îi descoperă rapid calitățile de șofer și îl forțează oarecum să îi ”extragă” pe cei care dau jafuri.

Dacă la fiecare jaf Doc folosește altă echipă, șoferul e mereu același pentru că nu există unul la fel de bun. La un moment dat acesta încearcă să scape din acest șir nesfârșit de jafuri dar lucrurile nu sunt mereu simple.

An: 2017 IMDb: 7,9 Regie: Edgar Wright Cu: Kevin Spacey, Ansel Elgort, Jamie Foxx, Jon Hamm, Lily James Gen: acțiune, crimă, thriler
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *