barely lethal

Barely Lethal sau când adolescentele ştiu să dea cu pumnul

596

Barely Lethal e un film care mi-a confirmat aşteptările, iar Jessica Alba începe să îşi aleagă roluri care să o pună în evidenţă după câteva încercări ratate, chiar dacă de data această este personajul negativ. Sophie Turner, după rolul inocent din Game of Thrones (Sansa Stark), dovedeşte şi ea că poate juca rolul fetei rele.

Samuel L. Jackson nu iese în evidenţă cu nimic în plus faţă de ce am văzut în celelalte filme ale lui că ar putea. Începe prin a fi un personaj rău, dă semne că ar deveni unul bun însă abia la final îi putem vedea intenţiile.

Vorbind doar de personaje negative, e firesc să vă întrebaţi cine joacă rolul eroinei. Numele actriţei e Hailee Steinfield şi aţi mai văzut-o jucând rolul principal în True Grit, chiar dacă a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Barely Lethal este unul dintre cele mai bune filme cu adolescenţi apărute în 2015, chiar dacă pe cele mai multe site-uri de profil are note de 5. Personal cred că ar trebui să primească peste 7,4.

Genul filmului e greu de stabilit însă tind să cred că s-ar încadra mai mult la comedie. Are şi acţiune însă e greu de aşezat lângă filme precum G.I. Joe sau Avengers. Are puţin şi din genul „aventură” însă aş rămâne doar la primul amintit.

Într-o oarecare măsură e şi un film care aruncă o ironie asupra filmelor americane cu adolescenţi. Megan învaţă din ele cum se comportă un tânăr în societate pentru a se integra în ea însă lucrurile învăţate îi complică viaţa în loc să i-o uşureze.

Cu siguranţa nu e un film care să fie nominalizat la Oscar sau Globurile de Aur pentru că are un scenariu subţire şi care nu intră în tiparul criticilor de film. Cu toate acestea merită să fie văzut pentru că nu îţi dă senzaţia că e făcut de amatori, te binedispune şi te ţine tot timpul captiv.

În concluzie, dacă vreţi să vedeţi un film cu adolescenţi care să nu vă plictisească, atunci urmăriţi acest film. Are suficiente momente care să vă smulgă zâmbete. Are şi două poveşti de dragoste. Nu prea „lacrimogene” dar suficient de interesante. Într-una din ele e implicată Dove Cameron

Sinopsis Barely Lethal

Megan Walsh este izolată de mică şi crescută pentru a deveni asasin. Până când devine adolescentă, nu ia contact deloc cu lumea chiar dacă visul ei e acela de a trăi într-o familie normală, de a merge la liceu, de a cunoaşte prima dragoste etc.

Aceste lucruri îi sunt interzise însă reuşeşte să îşi însceneze propria moarte şi să se înscrie la liceu, acolo unde nimeni nu îi cunoaşte trecutul. Face tot posibilul să se adapteze însă tot ce învăţase ea despre comportamentul adolescentului obişnuit pare a fi eronat. De aici se naşte comicul de situaţie.

În cele din urmă, trecutul o găseşte şi trebuie să îi facă faţă, într-un mod violent.

An: 2015 IMDb: 5,2 Regia: Kyle Newman Cu: Jessica Alba, Samuel L. Jackson, Sophie Turner, Hailee Steinfeld Gen: comedie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *