Belarusul ridica vizele pentru români, pentru călătorii de maxim 5 zile

486

Belarus este unul dintre statele care și-au redobândit independența în urmă cu aproape 30 de ani și care încă încearcă să iasă de sub influența Federației Ruse. Pentru a își arăta deschiderea spre Occident, Președinția de la Minsk a anunțat pe propriul site că ridică parțial vizele pentru cetățenii unor state.

Printre statele vizate se numără și România. Aleksander Lukasenko a semnat un decret prin care va elimina vizele pentru cetățenii a 80 de state, printre care Statele Unite ale Americii și statele membre ale Uniunii Europene.

Există însă unele condiții pentru românii care vor să călătorească fără viză în Belarus. Aceștia nu pot ajunge decât cu avionul și nu pot rămâne în țară decât maxim cinci zile.

Decretul a fost semnat ieri insa va intra in vigoare abia luna viitoare. Până atunci vă puteți face planuri cu privire la un city break în Belarus.

Nefiind o țară foarte vizitată de români, mulți s-ar putea orienta spre capitala Minsk. E foarte probabil ca Hrodna (Grodno) să fie un oraș mult mai frumos. Vitebsk ar putea fi o altă variantă de luat în calcul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *