Beyond the Lights

Beyond the Lights sau povestea tristă a succesului

327

Filmul se deschide cu o poveste tristă în care o fetiţă de aproximativ 8-9 ani participă la un concurs de talente unde obţine un loc onorant. Vedem însă un moment trist în care o mamă îşi traumatizează fiică doar pentru că nu obţine maximul din ce face, chiar dacă realizează mult peste medie.

Momentele de la început ne îndreaptă într-o direcţie anume, în care luxul nu are ce căuta. Ne putem imagina într-un fel filmul. Brusc, pe ecran apare un videoclip extrem de real, care ne duce într-o altă sferă a anticipaţiei.

Câteva secunde e posibil să te întrebi dacă acel clip face parte din film sau e doar un spot publicitar. Răspunsul îl aflăm imediat. Face parte din peliculă şi e proiectat pentru spectatorii galei premiilor Billboard unde micuţa de dinainte, ajunsă mare acum,  primeşte trofeul pentru cel mai bun cântec.

E o transformare spectaculoasă în care brusc apare luxul şi temerea că dramatismul, pe care eu îl caut mereu în cinematografie, va dispărea. În cele din urmă nimic din ce încercasem eu să anticipez în primul sfert de oră nu s-a întâmplat. Dramatismul nu a dispărut complet dar nici nu a mai fost cel pe care îl aşteptasem până atunci. Luxul a fost unul nici prea moderat, nici prea extravagant.

A apărut însă romantismul, care din punctul meu de vedere întrece dramaticul, exploatat sub potenţialul lui. Coloana sonoră e bună. Pe unele site-uri apare că e musical dar nu e nici pe departe. În partea a doua are câteva momente extrem de lente şi inutile. Se putea renunţa la ele pentru că oricum filmul are aproape două ore.

Sinopsis Beyond the Lights. Noni este o fată ce cunoaşte celebritatea însă se simte mereu ignorată de cei din jurul ei. Deşi publicul o adoră, se simte mereu marioneta lor. Producătorii i-au construit o imagine de fată extrem de provocatoare, un mixt între Rihanna şi Miley Cyrus, însă ea nu simte decât că e un trup prins în dorinţele mamei sale, extrem de dominatoare.

În contextul acesta, Noni alege să se sinucidă dar e salvată de Kaz şi uite aşa începe o poveste de dragoste. Continuare … în film! 😛

An: 2014 IMDb: 6,9 Regia: Gina Prince-Bythewood Cu: Gugu Mbatha-Raw Gen: dramă, romantism
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *