Book of Souls

Book of Souls, Iron Maiden

657

Din punct de vedere instrumental The Book Of Souls, cel de-al 16-lea album Iron Maiden, este impecabil. Cu siguranţă voi supăra mulţi fani spunând că vocea lui Dickinson trage puţin albumul în jos, pe unele piese, pentru că dacă nu eşti vorbitor de limbă engleză îţi ia puţin mai mult până percepi mesajul. Odată percepute versurile, senzaţia dispare treptat. Unii dintre noi probabil s-au obişnuit să asimileze albumele Iron Maiden cu vinul – cu cât sunt mai vechi, cu atât sunt mai bune.

Instrumentele se îmbină perfect şi dau naştere unui sound complex, care ar putea fi îmbunătăţit însă. Versurile sunt la înălţime şi de data asta, iar una peste alta avem de-a face cu unul dintre albumele Iron Maiden bune, care s-ar situa lejer în prima jumătate, dacă vocea lui Bruce ar fi mai curată.

The Book Of Souls a fost înregistrat în a doua jumătate a anului trecut, iar intenţiile ne-au fost anunţate de solist încă din 2013. Data lansării a fost 4 septembrie 2015 şi a apărut pe piaţă împărţit în două cd-uri a şase, respectiv cinci piese.

La acest album au muncit Bruce Dickinson, voce şi pian, Dave Murray, Adrian Smith şi Janick Gers, toţi la chitară, Steve Haris, bas şi clape, Nicko McBrain, tobe. Lor li s-a alăturat o echipă de peste zece persoane care s-au ocupat de mixaj, orchestraţie, marcheting etc. Rezultatul acestei munci e ocuparea locului 1 în topuri în peste 20 de ţări, în prima săptămână de la lansare. Printre aceste ţări se numără Belgia, Austria, Brazilia, Germania, Finlanda, Italia, Portugalia, Anglia, Spania sau Suedia.

Tracklist Book of Souls – Iron Maiden

Discul 1

1.If Eternity Should Fail

2.Speed of Light

3.The Great Unknown

4.The Red and the Black

5.When the River Runs Deep

6.The Book of Souls

Discul 2

1.Death or Glory

2.Shadows of the Valley

3.Tears of a Clown

4.The Man of Sorrow

5.Empire of the Clouds

Primul single de pe album este Speed of Light şi a fost lansat pe piaţă pe 14 august. Până acum nici o publicaţie de prestigiu nu a acordat albumului notă maximă. Rolling Stone şi Billboard i-au acordat doar trei stele jumătate. Eu pentru că sunt fan o să le acord patru stele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *