Brooklyn

Brooklyn

892

Brooklyn este un film care îţi oferă linişte şi nu plictiseşte. Povestea este una care poate fi anticipată uşor însă cu toate acestea stârneşte emoţii şi te atrage tot timpul. Printre filmele nominalizate la Oscar, intrate în cursa pentru cel mai bun film, l-aş plasa undeva în jumătatea de sus, fără a îl urca pe primul loc.

Eroina principală este jucată de Saoirse Ronan care a fost nominalizată pentru acest rol atât la Globurile de Aur şi premiile BAFTA cât şi la Oscar. Interpretarea ei e caldă şi vie nereprezentând o surpriză nominalizarea. Cu toate acestea e greu de crezut că va lua premiul pentru care încă se mai află în cursă. La 21 de ani această nominalizare cântăreşte cât o victorie.

Filmul este în esenţă o dramă şi în plan secund unul de dragoste, romantic. El încearcă să ilustreze perioada anilor 50, ca atare putem spune că este un film de epocă.

Nu sunt specialist în vestimentaţie însă se poate observa că se adoptă stilul britanic al acelor vremuri, ce se putea vedea la clasa de mijloc. Se ţine cont atât de croiala hainelor cât şi de textura lor. Hainele sunt în mare parte din bumbac sau in şi ţesute cu fir gros.

În imaginea de mai jos îi vedem pe cei doi îndrăgostiţi ce merg să se distreze la un strand. Hainele acelea se presupune a fi ce au ei mai bun şi cam ce se purta pe atunci. În general, oamenii se îmbracă mai sobru. De multe ori ai impresia că se face o paradă a paltoanelor.

Brooklyn haine

Spuneam că e o dramă pentru că în încercarea de a supravieţui, o tânără irlandeză este nevoită să treacă oceanul pentru a munci în New York, acolo unde nu are pe nimeni şi unde se acomodează foarte greu.

Dorul de casă o macină în fiecare zi până când întâlneşte un alt imigrant de care se îndrăgosteşte. De aici încolo filmul începe să aibă o tentă romantică.

Drama fetei se accentuează când îşi pierde sora şi nu poate ajunge la înmormântare. Se căsătoreşte pe ascuns cu un tânăr italian şi apoi se întoarce acasă pentru a îşi vedea mama.

Acum simte pentru prima dată că ar avea un viitor stralucit în locul în care a copilărit. Ar avea un job bun, ar fi mereu lângă mama sa şi e curtată de un tânăr cu o avere foarte mare.

Brusc, tânără are de făcut o alegere foarte grea. Are de ales între stabilitatea de acasa şi iubirea de peste ocean.

Sinopsis Brooklyn. Eilis este o adolescentă din Irlanda ce nu îşi găseşte un job decent pentru abilităţile ei. Este astfel nevoită să plece în New York, lăsând în spate o mamă şi o soră. Dorul de casă începe să dispară când îl întâlneşte pe Toni. O dramă din familia sa o face să se întoarcă şi apoi să ia o decizie foarte grea.

An: 2015 IMDb: 7,7 Regie: John Crowley Cu: Saoirse Ronan, Emily Bett Rickards Gen: dramă, romantic, dragoste
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *