Campionatul European de Fotbal din 2016 se va vedea, în exclusivitate, la Dolce Sport

405

Dolce Sport a anunţat că a achiziţionat drepturile de televizare ale meciurilor de la Campionatul European de Fotbal din Franţa, de anul viitor, la care România e ca şi calificată, în condiţiile în care Grecia a ieşit din calcule şi se vor califica primele două clasate în grupă.

Dolce Sport nu are exclusivitate pentru toate cele 51 de meciuri ci doar pentru 28 dintre ele însă va fi singura televiziune din România care le va transmite pe  toate.

Campionatul European de Fotbal se va desfăşura în Franţa, în perioada 10 iunie-10 iulie.

Ce meciuri transmite Dolce Sport

Postul de televiziune şi-a asigurat deja, pentru următorii trei ani, drepturile TV pentru Liga Campionilor şi Liga Europa.

În acest moment, Dolce Sport transmite următoarele competiţii fotbalistice: Liga 1, UEFA Champions League, Europa League, campionatele Angliei, Franţei, Germaniei, Italiei, Greciei sau Ucrainei, dar şi FA Cup.

Drepturile de televizare pentru campionatele Germaniei şi Angliei au fost achiziţionate până în 2016.

Televiziunea mai transmite Turneul celor 6 naţiuni, la rugby, Formula 1, NBA şi campionatul Greciei la baschet.

Odată cu succesul lui Halep, postul a obţinut drepturile de televizare şi pentru câteva dintre turneele de tenis, cum ar fi cel de la Indian Wells şi cel de la Miami, care se joacă în prezent.

Audienţa la meciurile de tenis s-ar putea să nu fie cea aşteptată având în vedere că la finala pe care Simona Halep a câştigat-o la Indian Wells, doar  340 000 de telespectatori pe minut, la nivel naţional, s-au uitat la meci.

E adevărat că pe acelaşi interval au fost şi meciurile Barcelona-Real Madrid şi Steaua-Viitorul.

Noutăţile aduse de Euro 2016

Cea de-a 15-a ediţie a Campionatului European de Fotbal va alinia, în premieră, 24 de echipe ce vor juca în grupele turneului final din Franţa. Până la această ediţie, în faza finală ajungeau doar 16 echipe.

În consecinţă, numărul grupelor va creşte de la patru la şase. Toate cele 51 de meciuri, de la grupe până în finală, vor fi disputate pe zece stadioane din nouă oraşe, pe care le voi trece în revistă: Paris, Marseille, Bordeux, Lille, Lens, Nisa, Lyon, Saint-Etienne şi Toulouse.

În sferturi vor merge primele două echipe din fiecare grupă, alături de cele mai bine patru clasate de pe locurile trei. Sistemul nu este nou deoarece a mai fost aplicat la Campionatele Mondiale din 1986, 1990 şi 1994.

Franţa va găzdui pentru a treia oară această competiţie al cărui drept de organizare l-a câştigat după ce a intrat în cursă cu Turcia, Italia şi Norvegia/Suedia. Ultimele două au candidat împreună însă s-au retras.

Ediţiile precedente în care francezii au organizat competiţia au avut loc în 1960 şi 1984. Prima dintre ele este şi cea inaugurală.
One thought on “Campionatul European de Fotbal din 2016 se va vedea, în exclusivitate, la Dolce Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *