Undercloud

Ce piese se vor juca în cadrul festivalului Undercloud 2015

505

Astăzi, 22 august, începe a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent, Undercloud, ce va ţine până pe 31 august şi în care aveţi ocazia să vedeţi câte trei spectacole de teatru pe zi, în medie, lansări de carte, ateliere, conferinţe şi un cros inedit în care publicul va alerga cu o carte în mână, în mod simbolic, pentru înfiinţarea unei biblioteci.

Crosul va începe astăzi de la ora 10:00 şi va avea loc pe un traseu ce va porni de la Arcul de Triumf şi se va termina la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Participanţii trebuie să vină cu o carte pe care, la final, o vor dona bibliotecii Undercloud ce va funcţiona în Clubul Ţăranului şi va fi deschisă tot timpul anului. Startul va fi dat de gimnasta Andreea Răducanu.

Ce cărţi vor fi lansate 

Pe 27 august, George Banu îşi va lansa în Sala Club a Muzeului Ţăranului Român, de la ora 20:00, volumele „Parisul personal”, „Casa cu daruri” şi „Japonia, imperiul teatrului”. În ziua următoare, pe 28 august, Octavian Saiu ne va prezenta volumul „Hamlet şi nebunia lumii”. Pe 30 august va fi lansată „Omul din care a fost extras răul”, de Matei Vişniec.

Bilete

Toate evenimentele conexe festivalului sunt cu acces gratuit. Pentru spectacolele de teatru, biletul costă 35 de lei şi poate fi achiziţionat de pe net sau de la InfoPoint (de la intrare), între orele 12:00 şi 21:00. Accesul în sală se face până la începerea spectacolului. Cei care întârzie îşi vor pierde dreptul de a intra în sală şi nu vor fi despăgubiţi.

Atenţie! Cine cumpără un bilet cu cardul Raiffeisen vor primi al doilea bilet gratis.

Programul spectacolelor din concurs

Festivalul e găzduit de Muzeul Ţăranului Român şi în consecinţă, toate piesele de teatru vor fi jucate aici.

În competiţie vor intra piesele Flori pentru Algernon, pe 22 august, Promised Land şi Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem Dragoste, pe 23 august, Paravan. Două telefoane, pe 24 august, Amalia respiră adânc şi Jurnalul lui Adam şi al Evei, pe 25 august, Masculin-Feminin, 26 august, La ţigănci, 27 august, Box Fm şi Secretul fericirii, pe 28 august, cont(r)ACTe şi KEAN, 29 august şi Happy End, 30 august.

În afara competiţiei se vor juca N(AUM), pe 22 august, Omul pubelă-teatru descompus şi Nekrotitanium, pe 24 august, Sex&Perestroika, pe 25 august, BASH, Piesele zilelor din urmă şi Ce caut eu aici, pe 26 august, Noi. Nouă. Ne. Ni. – Despre iubire, 28 august, Căderea, 29 august, Cabaretul cuvintelor şi Freak Show, 30 august, Ashes Afar, Carpathian Garden şi Artă-spectacol experiment, 31 august.

Mai multe detalii legate de fiecare spectacol dar şi de festival în ansamblul lui le găsiţi pe undercloud.ro.

Gala premiilor Undercloud va avea loc pe 31 august de la ora 20:30.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *