Ce se întâmplă în sezonul 3 din The Affair

Ce se întâmplă în sezonul 3 din The Affair
0
25 views
0

Sezonul trei din The Affair s-a terminat la sfârșitul lunii ianuarie și a avut zece episoade. Per ansamblu serialul începe să își piardă din credibilitate din cauza înșiruirilor de halucinații, coșmaruri sau scene de sex. Personajele își schimbă prea des partenerii de sex, iar majoritatea personajelor principale recurg la un comportament scandalos.

După primele câteva episoade încă nu se poate înțelege ce s-a întâmplat cu finalul sezonului doi. Probabil că singurele două personaje care au o logică și o continuare cu celelalte sezoane sunt Vic și Cole.

Personajul principal feminin, Alison, are o cădere nervoasă de proporții din cauza faptului că rămâne singură (Noah intră la închisoare) și se apropie aniversarea de 4 ani a fetiței pe care o are cu Cole. Era de așteptat fie tratat acest subiect, atât timp cât marea majoritate a primului sezon s-a axat pe depresiile și tristețile pierderii halucinante a primului ei copil. Nici faptul că a dispărut mult timp pentru a fi internată în vederea recuperării din punct de vedere medical și psihic după traumă nu surprinde, însă marea surpriză este totala respingere a lui Noah, ciudată, până la intima reapropiere de Cole, dar mai ales nevroza cu care tratează recâștigarea în instanță a custodiei fetiței.

Personajul principal masculin, Noah, ne poartă, printre halucinații date de calmantele pe care începe să le consume în cantității mari, între prezent și trecut, încercând să explice multe dintre deciziile făcute de-a lungul vieții: momentul plecării de acasă la o universitate de prestigiu, o viață întreagă de neînțelegere cu tatăl său, alegerea soției bogate și mult prea impunătoare și chiar motivul pentru care are o aventură și o părăsește.

Cu toate acestea, inițial cel de-al treilea sezon a fost primit bine de către critici. S-a lucrat intens asupra profundități personajelor, intriga nu evoluează atât de mult, acțiunea pare să stagneze. Scriitorii acestui sezon, deconspiră motivele din spatele acțiunilor personajelor de-a lungul celor două prime sezoane, cu riscul de-a schimba dinamica și chiar polaritățile personajelor. Cei buni și victimizați la început, Cole și Luisa, devin opresorii lui Alison, iar chiar Noah, văzut cel mai probabil ca o victimă a soției și prea posesivei sale familii în primele sezoane, devine slab, incapabil să facă față provocărilor din și după închisoare, iar asta nu va duce decât la dezvăluiri din trecut de care nu îl credeam capabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *