Ce ştim până acum despre Warcraft

693

Odată cu trailerul au apărut şi numeroase informaţii despre Warcraft pe care voi încerca să le amestec cu cele vechi pentru a putea face un tablou complet a ceea ce se ştie despre unul dintre cele mai aşteptate filme din prima jumătate a anului viitor.

Prima informaţie legată de film a apărut în 2006, adică acum aproape zece ani. Sam Raimi a venit cu o versiune a filmului care în cele din urmă a picat. Ce vom vedea anul viitor este versiunea lui Duncan Jones, care se numără printre scenarişti şi e singurul care poartă povara regiei. Duncan a spus că varianta iniţială era prea în favoarea unei singure părţi, astfel încât a făcut modificări substanţiale pentru a creea un echilibru.

În articolul precedent, în care v-am arătat şi primul trailer Warcraft, spuneam că, în film, orcii vor invada Pământul pentru a îl coloniza, după ce şi-au pierdut propriul tărâm. Se poate înţelege foarte uşor că în peliculă se vor înfrunta armata răului, orcii, şi a binelui, oamenii. De fapt nu e chiar aşa. În ambele tabere vor exista atât personaje negative cât şi personaje pozitive. Ca atare, nu vom avea neapărat un film clasic în care binele înfruntă răul şi învinge.

Despre partea tehnică a filmului, Jones spune că nu au ieşit toate lucrurile aşa cum au fost plănuite. Unele au ieşit mai prost, altele mult mai bine, dar per ansamblu e mulţumit. Departamentul responsabil de efectele speciale a fost supravegheat de Bill Westenhofer, un jucător împătimit al World of Warcraft şi, cel mai important, dublu câştigător al Oscarului exact pe domeniul de care vorbeam. A mai supervizat filme precum Life of Pi, Cronicile din Narnia, The Golden Compass, Man in Black II etc.

warcraft

Indiferent că vorbim de Alianţă sau de Hoarde, există o atenţie nebună la detalii. De exemplu, armura cailor Alianţei are aceleaşi culori şi forme ca cea din joc. Mayes Rubeo, unul dintre oamenii care se ocupă de partea vestimentară susţine că au la dispoziţie aproximativ 700 de costume pentru film, în care intră şi armura animalelor.

Armura este foarte grea iar actorii au nevoie de scări pentru a se urca pe cai. Chiar şi corturile au o povestea interesantă. Acestea au fost făcute în Turcia de nişte meşteri beduini care construiesc corturi de câteva generaţii.

warcraft

Spuneam în articolul precedent că Warcraft este un mixt între Avatar şi Game of Thrones. Un argument care ar putea să îmi întărească afirmaţia ar fi că a fost creat un dialect al orcilor, special pentru acest film.

Printre locaţiile de filmare se numără Vancouver şi Canadian Motion Picture Park Studious, ambele din Canada.

Cateva lucruri despre scenariu. Sinopsis-ul îl găsiţi dând click pe link-ul de la începutul articolului. Faţă de ce veţi citi acolo, aici o să vin cu câteva completări.

1.De-a lungul filmului va exista un conflict între Lothar, Medivh şi regele Llane.

2.Lothar are un fiu şi un animal de companie.

3.Există pitici în film şi nu vom avea un singur personaj pozitiv principal. Fanii se pot ataşa în egală măsură atât de Lothar cât şi de Durotan.

Actorii nu sunt foarte cunoscuţi. Colin Farell a fost foarte aproape să obţină un rol însă acesta i-a revenit în cele din urmă lui Dominic Cooper. Dacă oamenii care stau în spatele camerei au fost majoritatea jucători împătimiţi ai jocului de la care pleacă filmul, dintre actorii principali, doar Rob Kazinsky îl juca cu regularitate.

Haideţi să vedem şi cine pe cine joacă! Vom împărţi actorii şi caracterele pe tabere. Vom începe cu tabăra oamenilor.

warcraft actorii din alianta

Travis Fimmel îl joacă pe Anduin Lothar, comandantul armatei din Azeroth, care a crescut cu regele şi este prieten din copilărie cu Medivh. Ben Foster este Medivh, Gardianul din Tirisfal, un misterios protector, retras. Dominic Cooper îl interpretează pe regele Llane, conducătorul umanităţii, iar Ruth Negga o joacă pe Lady Taria Wrynn, regina. În fotografia de mai sus le puteţi vedea chipul actorilor în ordinea enumerată aici.

warcraft tabara orcilor

În tabăra orcilor, Toby Kebbell îl joacă pe Durotan, Paula Patton o joacă pe Garona, un personaj ce este jumătate orc, jumătate om, iar Daniel Wu îl interpretează pe Gul’dan, un vrăjitor sinistru al orcilor şi liderul Consiliului Umbrelor. Rob Kazinsky îl joacă pe Orgrim Doomhammer, prietenul din copilărie al lui Durotan şi mâna dreaptă a lui Blackhand. Rolul soţiei lui Durotan este jucat de Anna Galvin, iar Clancy Brown îl joacă pe Blackhand.. Chipurile actorilor, în ordinea enumerată, le puteţi vedea în fotografia de dinaintea acestui paragraf.

Warcraft va apărea pe 10 iunie 2016. Iniţial fusese programat să apară luna viitoare, în decembrie, însă s-a dorit să nu se încrucişeze cu noul Star Wars The Force Awakens.

World of Warcraft este un joc video MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) lansat pe piaţă în 2004 de către Blizzard Entertainment. Este al patrulea joc al cărei acţiune se petrece în universul Warcraft. Primul s-a numit Warcraft: Orcs & Humans şi a fost lansat în 1994.
3 thoughts on “Ce ştim până acum despre Warcraft

 1. rafy

  Gul’Dan este fondatorul Consiliului Umbrei si creatorul „death-knights”. Este cel vinovat de inrobirea oriclor de catre „Burning Legion”. Deci nu e doar un vrajitor sinistru. E miezu grin emoticon

 2. rafy

  De asemenea merita mentionat ca acest film se bazeaza pe jocul Warcaft: Orcs and Humans si nu pe World of Warcraft. W:OH este primul joc al seriei si marcheaza inceputul sagai. World of Warcraft este cel mai nou si cel mai iconic.

 3. Cafea Gratis

  Nu te pot contrazice. De fapt, noi stim ca filmul se va produce inca din 2006. De atunci au aparut tot felul de versiuni. Eu stiam că filmul va fi inspirat din întreg universul Warcraft, dar că acţiunea va fi plasată în Warcraft: Orcs & Humans. Ulterior World of Warcraft a câştigat o popularitate neasteptată ce a influenţat şi filmul.

  Am ales sa spun că e plasat în World of Warcraft, desi aveam dubii, pentru că The Guardian spune la fel.

  A se vedea paragraful trei din articolul Duncan Jones „Warcraft will right the wrongs of game movies” din data de 6 naioembrie. Imi pare rau ca nu pot pune link-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *