Cele mai bune westernuri din 2014

780

Anul 2014 nu a fost unul prea bogat în western-uri, iar cele care au ieşit în evidenţă sunt oarecum atipice.

1) The Dark Valley – Das finstere Tall

Din punctul meu de vedere e cel mai reuşit western dintre cele care au apărut până acum în 2014. Filmul este o coproducţie germano-austriacă şi reia o temă pe care o mai întâlnim în Braveheart-ul lui Mel Gibson unde cel care controlează un teritoriu îşi rezervă dreptul de a întreţine relaţii sexuale cu mireasa înaintea mirelui.

Cu mult timp în urmă, un cuplu, proaspăt căsătorit, a încercat să scape de această „obligaţie” însă a fost aspru pedepsit de bătrânul Brenner. Tânărul a fost răstignit, însă femeia a reuşit să scape.

După foarte mult timp, Greiver, rodul „iubirii forţate” dintre Brenner şi mama sa, se întoarce pentru a îi pedepsi pe cei vinovaţi de suferinţa femeii care i-a dat viaţă, chiar dacă printre aceştia se află tatăl şi fraţii săi.

Peisajele sunt superbe şi reuşesc să îţi transmită acel fior plăcut specific iernii.

An: 2014 IMDb: 7,6 Regia: Andreas Prochaska Cu: Sam Riley Gen: western Limba: germană

2) The Salvation

Chiar dacă e o producţie daneză, filmul e în engleză. Printre actori îl veţi regăsi pe Mads Mikkelsen care joacă rolul unui imigrant ce îşi aduce soţia şi copilul în America, însă la scurt timp, aceştia îi sunt omorâţi. Se răzbună foarte repede însă realizează că unul dintre cei pe care îi ucisese este fratele liderului unei bande ce controlează oraşul în apropierea căruia trăia.

Acesta este momentul care declanşează războiul dintre John şi „nelegiuiţi”.

An: 2014 IMDb: 6,9 Regia: Kristian Levring Cu: Mads Mikkelsen, Eva Green, Eric Cantona Gen: western Durata: 100 minute

3) The Homesman

Se pare că în acest film Tommy Lee Jones a încercat să facă singur totul – a regizat, a jucat rolul principal şi a contribuit la scrierea scenariului alături de alţi patru scenarişti. Rezultatul – un film liniar, fad, fără sare şi piper.

Acesta ne spune povestea unei femei ce primeşte responsabilitatea transportării unor femei cu probleme mintale, prin deşertul american, din Nebraska în Iowa. Aceasta e însoţită de un om fără identitate ce ocupă fără temei legal nişte proprietăţi şi e condamnat la moarte.

În film apare câteva clipe, spre sfarşit, Meryl Streep.

Anul: 2014 IMDb: 6.6 Regia: Tommy Lee Jones Cu: Hilary Swank Premii: o nominalizare la Cannes Gen: western Durata: 122 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *