Cano Cristales

Cinci dintre cele mai colorate râuri din lume

840

Ni s-a întâmplat adesea să vedem râuri colorate dar asta din cauza unor accidente de mediu şi ocazional, până ce a fost îndepărtată poluarea. Probabil nu v-aţi gândit niciodată că există râuri care au o culoare bizară în permanenţă. Ei bine există şi trei dintre ele o să vi le enumăr mai jos.

Cano Cristales, Columbia

Cano Cristales

gotogate.com.br

Este un râu din Serania de Macarena, provincia columbiană Meta. Este supranumit „curcubeul lichid” sau „râul celor cinci culori”, datorită faptului că începând cu sfârşitul lunii iulie şi până prin noiembrie culoarea apei capătă nuanţe diferite, de galben, verde, albastru, negru şi în special de roşu.

Râul e destul de spectaculos şi prin faptul că are o curgere rapidă şi plină de trepte şi cascade. Culorile sunt date în special de numeroasele plante, unele dintre ele endemice. Culoarea roşiatică provine de la o plantă rară numită Macarenia clavigera şi care mai poate fi văzută pe alte râuri din apropiere. Acolo unde curgerea e mai rapidă, planta încearcă să se prindă de pietrele din râu. Densitatea plantelor şi rapiditatea apei face imposibilă existenţa peştilor, însă acesta este singurul inconvenient. Apa nu este toxica şi puteţi face baie în ea.

Nereveta, Bosnia Herţegovina

The Nereveta

handbooktravel.com

Chiar dacă e verde, râul are una dintre cele mai curate ape din Europa şi poate fi consumată pentru că e potabilă, chiar dacă acest lucru e greu de crezut pentru unii. Este extrem de rece pentru că izvorăşte din Alpii Dinarici.

Apa verde ca smaraldul poate fi admirată cel mai bine în oraşul Mostar din sudul ţării. Ea trece pe sub Podul Vechi din Oraşul Vechi, un fel de centru istoric în care se găsesc numeroase obiective turistice.

Rio Celeste, Costa Rica

Rio Celeste

therealdealtours.com

Numele râului ar trebui să vă spună totul despre culoarea acestuia. Apa este de un albastru încântător şi nu vorbim de o iluzie. Nu reflexia luminii e de vină ci apa chiar e albastră. Culoarea se datorează amestecului de sulf şi carbonat de calciu.

Râul este situat în Parcul Naţional Tenorio Volcano iar apa albastră, ce de multe ori formează cascade, se alătură verdelui pădurii dând naştere unui contrast uimitor. Da, paradisul există. Turiştii se pot bucura şi de numeroasele izvoare termale din apropiere dar şi de o cascadă impresionantă

Verdon, Franţa

Verdon

adventure.nationalgeographic.com

Râul este cunoscut pentru canionul său şi pentru apa verde-turcuaz din porţiunea de râu ce străbate canionul cu acelaşi nume. Cea mai frumoasă parte se găseşte între oraşele Castellane şi Moustiers-Sainte-Marie

Canionul Verdon este foarte apropiat de riviera franceză şi astfel devine anual o atracţie pentru mulţi turişti. Aici se poate practica numeroase sporturi extreme printre care alpinismul şi raftingul .

Green River, Utah

The Green River Utah

shutterstock.com

Este un râu din Statele Unite ale Americii ce se varsă în fluviul Colorado. Numele vine de la culoare verde a apei iar frumuseţea locului e amplificată de culoarea roşiatică a deşertului. Din păcate, nu prea găsiţi obiective turistice în apropiere, cu excepţia Marelui Canion, pentru care trebuie sa mergeti cativa kilometri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *