Jurassic World

Cele mai piratate filme din 2015

497

Cinematografia este unul dintre domeniile care suferă cel mai mult de pe urma pirateriei. În fiecare an foarte multe filme ajung să fie urmărite în masă doar pe această cale. Studiourile cinematografice se luptă intens pentru a diminua acest fenomen, pentru că nimeni nu îşi închipuie că îl poate stopa definitiv.

Evident că nu avem mijloacele necesare pentru a face propria noastră statistică cu cele mai piratate filme dar am preluat-o din revista Variety.

1.Interstellar. Chiar dacă a apărut în 2014, numeroasele premii cinematografice, în special pentru efecte vizuale, au făcut ca acesta să fie cel mai piratat film din 2015. Numărul copiilor piratate a depăşit 47 de milioane de exemplare.

Tema principală a filmului este călătoria în timp şi spaţiu, în şi dincolo de sistemul nostru solar. Regia îi aparţine lui Christopher Nolan iar în distribuţie se află Anne Hathaway, Jessica Chastain şi Matthew McConaughey.

2.Furious 7. Cu peste 44 de milioane de copii piratate, al şaptelea film din seria Fast and Furious se apropie foarte mult de prima poziţie. Cum aceste statistici sunt relative, e foarte posibil ca în realitate să ocupe prima poziţie.

O cronică a acestui film o veţi găsi pe site!

3.Avengers: Age of Ultron. Nu a câştigat nici un premiu însă distribuţia impresionantă şi faptul că a avut girul Marvel au făcut ca acest film să fie unul dintre cele mai râvnite din 2015. E adevărat că foarte multă lume a mers să îl vadă la cinema însă se pare ca a şi fost piratat.

4.Jurassic World. A impresionat prin efectele speciale care au arătat mult mai bine decât m-aş fi aşteptat. Scenariul e peste medie iar prestaţia actorilor e demnă de un blockbuster. Mai multe găsiţi în recenzia de pe CafeaGratis.ro.

5.Mad Max: Fury Road. Se spune că nu e bine să te pui contra curentului şi poate că e bine să ţin cont de acest sfat. Nu o să ţin cont de el astăzi. Deşi se pare că toată lumea a apreciat acest film, mie mi s-a părut mediocru ca scenariu. E adevărat că la efecte speciale s-a lucrat şi s-a văzut. Actorilor nu ai ce să le reproşezi, dar povestea!? Unde e povestea!? Vedem o cursă plină de efecte speciale, de la flăcări la furtuni de nisip. Machiajul e şi el la înălţime.

6.American Sniper. Un Oscar şi alte cinci nominalizări. Puteti citi cronica pe site-ul nostru.

7.Fifty Shades of Grey. Un film care a dezamăgit multă lume. Deşi cronicile erau negative, aproape la unison, lumea continuat să îl vadă dovedind iar că sexul vinde întotdeauna dacă ştii cum să îl împachetezi.

8.The Hobbit: Battle Of The Five Armys. Un film împins mult în faţă de franciză.

9.Terminator: Genesys. Nu pot spune că e un film strălucit însă e unul care m-a surprins plăcut.

10.The Secret Service. Este unul dintre cele mai bune filme cu spioni din ultimii ani.

Ultimele patru nume din clasamentul celor mai piratate filme din 2015 sunt, în ordine, Focus, San Andreas, The Minions şi Inside Out.

Pentru a va face o idee, cei de la Variety susţin că primele trei filme au fost downloadate în cam 40-47 milioane de copii, fiecare, iar următoarele şapte filme au fost descărcate de pe net între 30 şi 40 de milioane de copii, tot fiecare. Ultimele patru nu au sărit pragul de 30 de milioane de copii însă nici nu au scăzut sub 20 de milioane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *