Cenuşăreasa 2015

515

Cenuşăreasa continuă linia începută de câţiva ani de Disney de a „reînvia” poveştile copilăriei şi de a le da un nou suflu. Aşa a apărut Alice în Ţara Minunilor sau Maleficent, iar în curând va apărea Frumoasa şi Bestia.

Am văzut filmul acum câteva zile şi, din păcate, nu mi-am schimbat părerea despre el. Asta nu înseamnă că e una proastă. Cenuşăreasa e un film plăcut care, însă, nu are are acel ceva, să îi spunem sarea şi piperul, pe care putea să îl aducă Helena Bonham Carter dacă juca rolul mamei vitrege, în locul lui Blanchett.

Probabil vi-o amintiţi din Mizerabilii, unde a jucat rolul doamnei Thenardier. Aici a interpretat foarte puţin rolul zânei bune, care, ciudat zic eu, i se potrivea mai mult lui Cate Blanchett.

Aceasta nu a jucat rău nici în rolul mamei vitrege însă părea mai mult o femeie neutră cu Cenuşăreasa, decât una agresivă.

Mai contează probabil şi vârsta celor care îl urmăresc. Nu vorbim de un film care trebuie respins din start ci chiar vă îndemn să vă duceţi copiii la cinema, mai ales că e dublat în română.

Filmul nu se abate foarte mult de la povestea originală, însă rolul surorilor vitrege este redus, aproape că nu contează, interacţionând foarte puţin cu Cenuşăreasa.

Sincer, îmi e foarte greu să mai spun ceva care să vă facă să vedeţi sau să ocoliţi filmul. E destul de liniar şi puţin „lacrimogen”. 

Deşi e catalogat a fi dramă, Cenuşăreasa nu pare a fi acel gen de film. Avem povestea dramatică în care o mamă îşi trimite fata să doarmă în pod cu faţa în tăciuni pentru a se încălzi, dar nu avem emoţia necesară ce ar trebui să o însoţească.

Aşadar, nu e nevoie de batistă pentru a vedea filmul, doar dacă nu cumva sunteţi răcit(ă).

Nu prea mi se pare a fi nici de aventuri. Este în schimb un film fantastic şi romantic, de văzut în familie.

Sinopsis Cenuşăreasa

După moartea tatălui ei, Ella rămâne în grija mamei sale vitrege care o transformă în slujitoare. Pe când încerca să îşi aline supărarea, fugind în pădure, îl întâlneşte pe prinţ care i se recomandă ca fiind Kit, un ucenic de la palat.

Aceasta simte ceva pentru el şi face tot posibilul să ajungă la balul în care prinţul urma să îşi aleagă prinţesa, fără a şti ce urma să o aştepte.

An: 2015 Nota IMDb: 7,7  Regia: Keneth Branagh Cu: Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Lily James Gen: aventuri, dramă, fantastic, familie, romantic Durată: 105 minute Tip ecran: normal
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *