Cetatea Feldioarei își va deschide porțile la vară

438

Primarul comunei Feldioara, Sorin Taus, a anunțat că Cetatea Feldioara își va deschide porțile la vară, urmând ca până pe 30 iunie sa fie finalizate lucrările de reconstrucție.

”Noi am creionat o strategie de dezvoltare a comunei Feldioara pe turism, pentru ca avem foarte multe monumente in localitatea noastra, pentru ca mai avem biserica fortificată de la Rotbav, din secolul XIII, unde, din păcate, turnul s-a prăbușit, dar sperăm, în colaborare cu Biserica Evanghelică, să depune un proiect pentru a îl reface cu fonduri europene, avem biserica ortodoxă, avem monumentul studenților sași unde a murit Michael Weiss, în bătălia de la 1612. Toate acestea fac să pună Feldioara pe harta turistică națională și chiar de interes internațional”, mai spune primarul.

Cetatea Feldioara va fi renovată cu materiale rezistente, ce se apropie foarte mult de cele folosite inițial la ridicarea construcției.

Feldioara este o comună de pe malul stâng al Oltului, aflată la 17 kilometri nord de orașul Brașov. Cetatea de aici a fost construită în secolul XIII și este cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *