Child 44

651

Acţiunea filmului are loc într-o Rusie postbelică în care organele statului sunt interesate doar de a păstra suveranitatea şi duce o luptă paranoică faţă de „inamicii din umbră”, urmărind arbitrar doar potenţialele cazuri de trădare şi spionaj, ingnorând crimele comune care macină societatea din interior.

Tom Hardy joacă rolul unui copil orfan, crescut în orfelinat şi care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial dă dovadă de mult curaj şi eroism, făcând parte din echipa care le dă lovitura de graţie naziştilor la ei acasă, în Berlin. Aceste lucruri îi sunt răsplătite dândui-se un rol cheie în depistarea trădătorilor imediat după încetarea războiului.

Mai târziu e pus mai să îşi ancheteze propria soţie şi apoi e degradat şi trimis în miliţie. Acolo se ambiţionează să ancheteze un caz extrem de important pentru oamenii de rând dar invizibil pentru instituţiile statului – uciderea brutală a 44 de copii.

Child 44 ne oferă ocazia de a meditata asupra efectelor războiului văzând modul de viaţă al cetăţenilor unuia dintre cele mai importante state ieşite învingătoare din cel mai mare război al umanităţii. Dacă la ei era aşa, atunci e greu să ne inchipuim cum a fost la ceilalţi.

Filmul e unul peste linia mediocrităţii dar sub ce aşteptam eu de la el. Actorii joacă bine dar la capitolul dramă cred că se putea lucra mai mult.

Hainele sclipitoare ale ofiţerilor întră în contradicţie cu cele ale oamenilor de rând, foarte asemănătoare cu ale muncitorilor români din perioada comunistă. Pelicula a fost filmata în mare parte în Cehia şi a fost interzisă în Rusia la scurt timp după ce a primit verde pentru a se trage primele scene. Christian Bale primise rolul principal însă l-a refuzat în cele din urmă.

Filmul se bazează pe cartea cu acelaşi nume scrisă de Rob Smith. Un lucru interesant este că Tom Hardy, Gary Oldman şi Jason Clarke au mai jucat împreună în Lawless. Alţi trei actori au mai jucat împreună în Game of Thrones. E vorba de Charles Dance (Tywin Lannister), Josef Altin (Pip din Rondul de Noapte) şi Tara Fitzgerald (Selyse Baratheon).

An: 2015 IMDb: 6,4 Regie: Daniel Espinosa Cu: Tom Hardy, Gary Oldman Gen: dramă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *