A Christmas Prince (2017)

513

Dacă nu ai idee unde e filmat, o sa ai impresia că locația este una de lux, dintr-o țară din vestul Europei. Vei recunoaște repede Peleșul apoi îți vei da seama că e filmat, în mare parte, în România.

A Christmas Prince promovează din plin România deși acțiunea se petrece într-o țară fictivă, numită Aldovia. Denumirea țării și povestea filmului ne sugerează faptul că Peleșul nu a fost ales întâmplător. Pronunția în engleză a țării fictive se apropie de pronunția țării Moldova.

De asemenea, povestea Casei Regale a României se regăsește în film, într-o oarecare măsură. Nu intrăm în detalii pentru a nu povesti filmul. Vom spune doar că potrivit vechilor reguli ale Casei Regale a României, la succesiunea pe tron puteau veni doar membrii pe linie masculină. Neavând băieți ci doar fete, Mihai I a modificat regulile astfel încât la succesiunea Casei Regale să se poată veni și pe linie feminină. Mai mult, Paul Lambrino s-a luptat în instanță pentru a i se recunoaște apartenența la Casa Regală a României.

Precizarea este câte se poate de superficială dar suficientă pentru a putea face o analogie.

Dincolo de aceste aspecte, A Christmas Prince este un film romantic ce a fost difuzat pe platforma Netflix cu puțin înainte de Crăciun. Îl recomand pentru a îl vedea, dacă vreți să urmăriți un film romantic ”soft” dar deloc plictisitor.

Are o dinamică bună, personajele sunt interpretate bine, iar imaginile sunt superbe. Vă vor face să vizitați Peleșul și Sinaia, dacă nu ați făcut-o până acum.

Sinopsis A Christmas Prince. Richard este primul succesor la tronul Aldoviei, iar după moartea tatălui său trebuie să se decidă dacă vrea să devină rege sau nu. Tronul este dorit cu insistență de vărul acestuia, care ar face orice să devină rege.

Richard, în schimb, își dorește la fel de mult să rămână un om simplu. Amber este o tânără ce își dorește să devină jurnalistă astfel că, sub acoperire, încearcă să descopere secretele Casei Regale a Aldoviei. Între cei doi are loc o chimie și nimic din ce se plănuise inițial nu e dus până la capăt. Secretele ies la iveală și toți își dau jos, voluntar sau involuntar, măștile.

An: 2017 IMDb: 5.6 Regie: Alex Zamm Cu: Ben Lamb, Rose McIver, Emma Louise Saunders Gen: romantic
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *