Churchill (2017)

909

Churchill este un film care elogiază geniul și patriotismul lui Winston Churchill în cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un moment cheie în care Marea Britanie se afla la un pas de a fi cucerită de naziști sau de a își pierde din teritoriul de lângă Canalul Mânecii. Naziștii și aliații lor ajunseseră până pe malul francez al Mării Mânecii.

Probabil ceea ce a făcut ca filmul să nu fie nominalizat la Oscar a fost faptul că au fost nominalizate alte două filme cu subiecte similare – Darkest Hour și Dunkirk. Cu toate acestea rămâne un film remarcabil, în care foarte mulți îl descoperă pe Winston Churchill, un om emblematic pentru Regatul Unit în ambele războaie mondiale.

Din punct de vedere al efectelor speciale nu excelează, la fel cum o face Dunkirk, însă acest lucru nu se simte deloc ca un minus pentru că filmul compensează din plin prin alte elemente, cum ar fi intepretarea excepțională a lui Brian Cox. Multi au făcut o comparație între interpretarea lui cu cea a lui Gary Oldman.

Chiar dacă Oldman a luat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, nu toată lumea l-a dat învingător în ”duelul” cu Brian Cox. În cazul lui Oldman a contat enorm și machiajul, făcând-ul de nerecunoscut. Practic, aproape nimeni nu își putea da seama cine joacă acest rol dacă nu știa dinainte de a vedea filmul.

Revenind la Churchill, un rol foarte bun a făcut și Miranda Richardson, cea care a jucat rolul soției fostului premier britanic.

Spuneam că filmul nu pune accent pe efectele speciale însă la capitolul imagine stă destul de bine. Costumația și machiajul sunt alte capitole la care stă foarte bine.

E plasat în mai multe genuri cinematografice însă cel mai bine evidențiat este ”drama”. Deși este considerat un film biografic, nu am putea spune că este întocmai așa deoarece nu prea aflăm mare lucruri din activitatea lui Winston Churchill. Îl vedem doar cum a acționat la un moment dat și îi descoperim personalitatea și temperamentul.

Sinopsis Churchill. Winston Churchill este premierul Marii Britanii în cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un moment în care integritatea teritorială a țării este amenințată de naziști, care ocupaseră deja Franța.

Filmul relevă un moment cheie, în care strategia celor care au condus armata britanică și a aliaților nu este pe placul lui Churchill. Deși este premierul Marii Britanii, nimeni nu pare a îl asculta, iar acest lucru îl frământă până la epuizare. În jurul acestei frământări se construiește aproape întregul film.

An: 2017 IMDb: 6.4 Regie: Jonathan Teplitzky Cu: Brian Cox, Miranda Richardson Gen: dramă, biografic, istoric Durată: 105 minute

Reviews

  • Imagine8
  • Scenariu9
  • Interpretare9
  • Coloană sonoră6
  • Regie7
  • 7.8

    Score

User Rating: 3.8 ( 1 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *