Cine sunt câştigătorii premiilor Emmy din 2015

471

Game of Thrones a câştigat în această noapte premiul Emmy pentru cea mai bună dramă, într-o competiţie în care a concurat alături de Better Call Saul, Downton Abbey, Homeland, House of Cards, Mad Men şi Orange is the New Black.

Serialul a mai primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar într-o dramă, Peter Dinklage, cel mai bun regizor, plus altele, fiind nominalizat chiar şi pentru cea mai bună actriţă şi cea mai bună invitată într-o dramă, dar nu a primit trofeul.

Emilia Clarke a fost nominalizată împreună cu colega ei de platou, Lena Headey (Cersey Lannister), la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar însă au pierdut în faţa lui Uzo Aduba din Orange is the New Black, serial care a mai primit alte două nominalizări dintre care una pentru cea mai bună dramă.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost câştigat de Jon Hamm din Mad Men, iar de cea mai bună actriţă de Viola Davis din How to get Away With Murder. În nici una dintre cele două categorii nu au fost nominalizaţi actori din Game of Thrones.

Cei mai buni actori invitaţi într-o dramă au fost desemnaţi Margo Martindale (The Americans) şi Reg E. Cathey (House of Cards). 

Premiile pentru dramă au fost acordate, aşadar vom trece la comedie unde triumfător a ieşit serialul Veep care a dat câştigătorii şi la categoriile „cea mai bună actriţă”, Julia Louis-Dreyfus, „cel mai bun actor în rol secundar”, Tony Hale, „cel mai bun scenariu” etc.

Cel mai bun actor a fost desemnat Jeffrey Tambor (Transparent), iar premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost adjudecat de Allison Janney (Mom).

Cei mai buni invitaţi într-un serial de comedie au fost anul acesta Joan Cusack în Shameless şi Bradley Whithford în Transparent. Cel din urmă serial a dat şi cel mai bun regizor.

În zona miniseriilor sau al filmelor de televiziune, coroana a fost primită de Olive Kitterridge care a dat şi cea mai bună actriţă, Frances McDormand, cel mai bun actor, Richard Jenkins, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol secundar, Bill Murray. Premiul de cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost oferit Reginei King pentru rolul din American Crime.

The Voice a primit premiul pentru cel mai bun reality show, devansând emisiuni precum Top Chef sau Dancing With the Stars.

Lista completă a câştigătorilor o puteţi găsi pe site-ul premiilor Emmy.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *