Cine va cânta la Artmania 2015!

422

Festivalul Artmania a ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediţie şi în ciuda numelor mai puţin sonore care vor participa, interesul fanilor muzicii rock e încă ridicat. Acesta se va desfăşura în perioada 27 iulie – 2 august 2015 în Sibiu iar o parte din concerte au intrare liberă. Mai exact, în zilele de vineri şi sâmbătă, 31 iulie şi 1 august, la cele şase concerte din Piaţa Mare.

Cele mai cunoscute trupe participante sunt Anathema şi Apocalyptica. Din păcate, trupe mai cunoscute, precum Nightwish, Therion sau Eluveitie, nu vor mai veni. Publicul sibian nu se va bucura nici de muzica unor trupe autohtone precum Tiarra sau Zdob şi Zdub, dar mai e o lună până la eveniment şi speranţele noastre trebuie să rămână vi.

Artmania va începe miercuri prin concertul celor de la An Theos din Hard Rock Cafe. Trupa românească abordează genul folk-metal în care îmbină folclorul românesc cu metalul de calitate. Cei opt membrii sunt Laura şi Florin (voce), Gabi (backing vocals şi chitară solo), Teddy (chitară ritmica), Irina (vioară), Tudor (tobe), Teo (clape) şi Alex (bas).

Seara de vineri va fi deschisă, de la ora 19:00 în Piaţa Mare, de Enemy of Reality, va fi continuată, de la 20:30, de Saturnus şi va fi închisă de Anathema.

Enemy of Reality este o trupă înfiinţată în Grecia în urmă cu aproximativ doi ani şi abordează genul symphonic metal. Din  grup fac parte: soprana Iliana Tsakiraki, chitaristul Steelianos, toboşarul Philip Stone, basistul Thanos şi clăparul Marianthi. Albumul de debut se numeşte „Rejected Gods” şi conţine zece piese.

Saturnus este o trupă mai veche şi mult mai cunoscută, fiind una dintre cele mai apreciate din zona melodic doom metal. Aceasta a luat fiinţă în 1991 în Copenhaga şi prin ea au trecut numeroşi artişti. Singurul care a făcut parte constant din trupă, încă din 1991 este vocalistul Thomas Akim Grondbaek Jensen. Din trupă mai fac parte două chitări, o clapă şi toboşarul.

Anathema nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare. Singura necunoscută o poate reprezenta genul abordat în prezent. De la înfiinţare (1990) au abordat genurile alternativ, progresiv, gothic metal, death metal, doom metal etc. Componenţa trupei s-a schimbat şi ea iar fiecare membru plecat sau venit a lăsat urme pe sound-ul grupului.

Sâmbătă, în Piaţa Mare vor cânta, în ordine, începând cu ora 19:00, TBA, Clan of Xymox şi Apocaliptyca.

Clan of Xymox are o activitate de aproximativ 30 de ani. Olandezii s-au înfiinţat în 1981 sub numele Xymox, apoi şi-au schimbat denumirea, au schimbat membrii, s-au mutat în Germania şi au ajuns ce sunt astăzi. Au abordat de-a lungul timpului zonele electronic rock, dark wave, gothic, synthpop sau new wave.

Apocalyptica a revoluţionat muzica rock pentru că nimeni nu se aştepta în 1993 ca o trupă formată din doar trei violoncelişti şi un toboşar să aibă succesul de astăzi. Fără voce e aproape imposibil să aduci lumea la concerte.

Alte trupe ce vor veni la Sibiu sunt Consequence, The Angels Kills The Pirates, Ringtone şi Nuvijan. Consequence s-a înfiinţat chiar în Sibiu, anul trecut, şi abordează stilul metalcore cu elemente heavy metal şi de rock progresiv. Cam în aceeaşi perioadă s-a înfiinţat şi The Angels Kills The Pirates, dar la câţiva kilometri distanţă, în Braşov. Aceştia abordează zona punk.

Sperăm să apără şi alte trupe în program. De reţinut pentru cei care vor merge la festival! Aveţi voie cu aparate de fotografiat, dar nu prea mari, adică să nu depăşească 20 de cm pe oricare latură a lor, iar obiectivele detaşabile să nu depăşească 10 cm. Nu aveţi voie să veniţi cu camere de filmat, insă aveţi voie cu telefoanele mobile.

Nu aveţi voie să veniţi cu mâncare sau alcool. Dacă sunteţi majori şi puteţi dovedi asta, puteţi cumpăra ţigări şi alcool de acolo. Aşadar, mare atenţie să nu vă uitaţi buletinul acasă. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *