Collateral Beauty (2016)

493

Collateral Beauty este o dramă, nu foarte intensă dar cu un oarecare potențial, insuficient, se pare pentru a intra în carți la Oscar sau Globurile de Aur, deși are o temă interesantă și actori precum Will Smith, Edward Norton, Michael Pena, Kate Winslet sau Keira Knightley.

Helen Mirren este o altă actriță cu magnet la premii, care nu a reușit să ducă acest film spre o nominalizare. A caștigat Oscarul în 2007 pentru cea mai bună actriță, cu rolul principal din The Queen, care i-a adus și un Glob de Aur dar și un premiu la Veneția. Are alte trei nominalizări la Oscar.

Spuneam că subiectul filmului este unul interesant. Actorii joacă bine, iar regia e cât se poate de în regulă. Dacă ar fi să îi găsim un minus acesta ar fi poate doar liniaritatea lui. Nu are prea multe momente de tensiune emoțională și curge liniștit, dar nu fără substanță.

Nu e un film nici prea comercial și nici prea înclinat spre artă. E undeva la mijloc și se îndreaptă mai mult spre un film de micile ecrane, peste linia mediocrității.

Locațiile sunt interesante, secvențele sunt vii, replicile sunt ok. Per ansamblu este un film bun. Regia îi aparține lui David Frankel, care și-a mai pus semnătura pe Diavolul se îmbracă de la Prada, Hope Springs sau One Change. Cam în această direcție se îndreaptă și Collateral Beauty.

Sinopsis Collateral Beauty. Howard este un tip creativ, care își construiește o firmă de succes, dar pe care o năruie după ce fiica acestuia de doar șase ani moare. Se simte pierdut și nu mai are nici un scop în viață. După aproximativ doi ani acesta încă suferă, nu mai vorbește cu nimeni, iar firma sa este în plin picaj.

Asociații și prietenii acestuia încearcă să facă o tranzacție pentru a salva firma, dar au nevoie de semnătura lui, pentru că deține majoritatea acțiunilor. Fiind încă distant de problemele cotidiene, nu dorește să se implice în nimic ce ține de firmă și ca atare nici nu dorește să semneze acte.

Pentru a salva firma, trei prieteni ai acestuia angajează trei actori pentru a juca rolurile Morții, Timpului și Iubirii, personaje în care Howard începe să creadă. Inițial vor să poată dovedi că prietenul lui și-a pierdut consimțământul și nu mai poate avea drept de semnătură însă ulterior vor să se folosească de cei trei actori pentru a îl face pe Howard să înțeleagă că încă mai sunt suficiente motive pentru care să trăiască.

An: 2016 IMDb: 6,8 Regie: David Frankel Cu: Will Smith, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Keira Knightley, Michael Pena Gen: dramă Durată: 97 minute.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *