grigore lese

Concertele lui Grigore Leşe din decembrie

487

Grigore Leşe ne va încânta şi de Crăciunul acesta cu muzica sa profund tradiţională şi încărcată de simboluri. Concertul a avea loc pe 20 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 19:30.

Biletul la categoria a III-a costă 60 de lei, iar la VIP costă 200 de lei. Mai găsiţi bilete la categoria I care costă 150 de lei şi la categoria a II-a, la un preţ de 100 de lei.

După cum ştiţi deja de anul trecut, Grigore Leşe nu va urca singur pe scenă. Alături de el vor urca şi cetele de colindători care vă vor face să resimţiţi sărbătorile aşa cum trebuie. Concertul face parte din Proiectul naţional cultural Artă contra drog, iniţiat de CIADO România şi susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Grigore Leşe nu este doar un rapsod talentat. Este originar din Ţara Lăpuşului, profesor în etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Doctor în Muzică. Pasiunea lui pentru folclor şi tradiţii este împărtăşită la numeroasele emisiuni radio şi tv în care participă ca invitat sau prezentator.

S-a născut pe 20 februarie 1954 în satul Stoiceni, Maramureş. Cântă la diverse instrumente iar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj a studiat fagotul.

Cele mai cunoscute melodii ale artistului sunt Cântec despre Bucovina, Când m-o făcut mama-n lume, Cântec pe înserat, Cântec în lemn, Horea miresii, Nistrule, apă vioară, O Marie, frumos nume, Nu-i lumină nicări, Mioriţă etc.

Îi puteţi asculta cântecele în variantă demo pe site-ul oficial – grigorelese.com. Acolo puteţi afla şi pe ce post radio sau tv îl puteţi vedea sau auzi. Vă puteţi abona chiar şi la un newsletter însă nu ştiu cât de multă atenţie i se acordă acestui mijloc de comunicare. Nu pierdeţi nimic dacă vă abonaţi la el.

Alte concerte cu Grigore Leşe în decembrie

Potrivit unui comunicat de presă apărut la începutul lunii noiembrie, Grigore Leşe şi Maria Răducanu urmau ca în decembrie să susţină o serie de concerte în ţară. Nu ştiu cât de actuală mai este informaţia având în vedere numeroasele concerte şi evenimente anulate din diverse motive.

Biletele ar fi urmat sa fie cumpărate doar de la instituţiile care găzduiesc concertele astfel încât doar acolo puteţi verifica dacă se mai ţin sau nu. Eu o să le enumăr oricum.

5 decembrie – Târgu Mureş – Palatul Culturii

7 decembrie – Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu

8 decembrie – Piteşti – Teatru Alexandru Davila

10 decembrie – Bacău – Casa de Cultură a Sindicatelor

11 decembrie – Galaţi – Casa de Cultură a Sindicatelor
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *