Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

1066

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny este unul dintre cele mai noi şi mai bune filme de arte marţiale din 2016 şi ne putem da seama de asta, chiar dacă nu reprezintă o garanţie, din distribuţie. Aceasta cuprinde actori asiatici foarte populari, precum Donnie Yen sau Michelle Yeoh, dar şi actori din noul val, despre care sunt sigur că vor deveni la fel de populari. E vorba de Natasha Liu Bordizzo şi de Harry Schum Jr.

De asemenea, Sword Destiny este unul dintre cele mai interesante filme artistice marca Netflix lansate în ultimul timp. Faptul că a fost produs pentru această reţea se vede din plin. Filmul îmbină oarecum două stiluri. Are puţin din ceea ce caracterizează blokbusterele, adică filmele menite să dea peste cap încasările în cinematografe, însă are ceva şi din filmele clasice de televiziune.

Nu vorbim de o capodoperă însă nota actuală de pe IMDb este uşor nedreaptă pentru că filmul nu e de 6,2. Eu l-aş vedea undeva mai sus, fără a depăşi 7,8.

Cei cărora le plac filmele de acţiune şi arte marţiale se vor bucura de acest film pentru că acţiunea pare reală, iar tehnica este una la nivel înalt. Dacă aţi văzut Ip Man I atunci veţi înţelege mai uşor despre ce vorbesc.

Totuşi, fiind un film mai comercial apar şi zborurile în luptă, ceea ce caracterizează filmele nipone, însă nu se exagerează. Vorbim totuşi de un film de aventuri, iar fantasticul nu lipseşte, însă graniţa dintre real şi ireal este foarte subţire. Eşti absorbit foarte repede de poveste astfel încât nu te mai gândeşti la acest aspect.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny este un film în engleză, însă toţi actorii sunt asiatici sau cel puţin au trăsături asiatice. Nici unul nu este caucazian şi toţi par desprinşi dintr-un basm asiatic, ceea ce conferă autenticitate.

Scenariul este unul subţire, tipic pentru un film de aventuri, dar bine dozat astfel încât se strecoară şi puţin mister, dând un farmec aparte filmului.

Regia este în regulă, aş zice chiar bună, iar actorilor nu am ce le reproşa. Daca Donnie Yen şi Michelle Yeoh au jucat aşa cum ne-au obişnuit, trebuie să îi remarc pe tinerii Natasha Liu Bordizzo şi Harry Schum Jr.

Observ pe unele site-uri de profil că filmul ar fi o dramă. Nu am observat nimic dramatic în film în sensul că sunt şanse mici să îţi curgă vreo lacrimă. Eu îl vad ca fiind un film de acţiune, mister şi aventuri.

Dacă vreţi să vedeţi un film cu săbii peste medie, aş zice chiar bun, atunci vă propun să îl vedeţi pe acesta. Filmul este „viu” nu doar datorită acţiunii ci şi peisajelor extrem de frumoase. Coloana sonoră este una bună.

Sinopsis Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. În aparenţă, totul se învârte în jurul unei săbii legendare, făcută dintr-un material superior, care îl ajută pe cel care o are în mână să câştige orice luptă.

Mult timp s-a crezut că aceasta s-a pierdut până ce posesorul ei decedează, iar fiul său decide să nu o mai ascundă. Această greşeală îi este fatală, iar Hades Dai încearcă să intre în posesia ei însă trebuie să o ia din mâinele celor care o apară, printre care se află și personajele jucate de Donnie Yen şi Michelle Yeoh.

În realitate, şi ceea ce dă farmec filmului, ni se desfăşoară două poveşti de dragoste, una neîmpărtăşită şi una care abia înfloreşte.   

An: 2016 IMDb: 6,2 Regie: Woo-ping Yuen Cu: Donnie Yen, Michelle Yeoh, Natasha Liu Bordizzo, Harry Schum Jr Gen: aventuri, acţiune, mister
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *