David Foenkinos îşi lansează volumul Charlotte la Bucureşti

539

Scriitorul francez, David Foenkinos, va veni în Bucureşti pentru a îşi lansa romanul Charlotte, pentru a se întâlni cu cititorii şi pentru a le da autografe, la invitaţia Institutului Francez din capitala noastră. Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, de la ora 19:00, la librăria Cărtureşti Verona.

Cartea a fost recompensată cu mai multe premii printre care Renaudot, Globul de Cristal pentru cel mai bun roman-eseu sau premiul Goncourt. În România, volumul va fi publicat de editura Nemira în colecţia Babel.

Acesta este cele de-al 13-lea roman al scriitorului şi este inspirat din povestea artistei plastice şi pictoriţei germane de origine evreiască, Charlotte Solomon, care a murit în lagărele de la Auschwitz la numai 26 de ani, pe când era însărcinată, având un destin tragic pe care autorul l-a exploatat foarte bine, după cum spun criticii. S-a născut în Primul Război Mondial şi a decedat în cel de al doilea.

S-a refugiat în Franţa o perioadă, unde a creat şi s-a îndrăgostit, pentru că naziştii începuseră să o excludă din viaţa socială. Avea două mari „defecte”. Era un artist evreu şi pe deasupra mai era şi femeie.

David Foenkinos s-a născut în 1974 la Paris unde a urmat cursurile Universităţii din Sorbona, secţia literatură. Este un artist complet. Iubeşte muzica şi o perioadă a fost profesor de chitară.

La evenimentul de lansare a cărţii Charlotte vor fi prezenţi Adina Diniţoiu, jurnalist, Dana Ionescu, redactor-şef al editurii Nemira, şi scriitorul Bedros Horasangian. Dacă vreţi să mergeţi şi voi dar nu ştiţi adresa, librăria Cărtureşti Verona se găseşte pe Strada Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *