Django Unchained

Django Unchained (2012)

692

Filmul începe promiţător. Pe fondul unor imagini cu nişte negrii ce merg în coloană prin deşert, mânaţii de nişte cowboy, apare un scris mare şi roşu ce ne duce cu gândul la filmele western clasice.

Muzica întăreşte şi ea această idee. Mai târziu, în mijlocul nopţii, îşi face apariţia misteriosul King Scultz (Christoph Waltz), într-o şaretă cu un dinte deasupra ei, şi se prezintă ca fiind un medic stomatolog ce caută doi negustori de sclavi ce şi-au făcut „cumpărăturile” de curând. Lucrurile degenerează şi apar primele împuşcături, tipice acestui gen de filme. Tot ce se întâmplă până acum dă speranţe celui care vrea să vadă un western bun.

După un început foarte bun în care peisajele, muzica, modul de a acţiona al lui Schultz şi măiestria lui Tarantino de a te face să crezi că are suficiente cărţi în mâneca pentru a-ţi păstra curiozitatea întinsă la maxim până la final, începi să te întrebi dacă nu cumva ţi-au fost înşelate aşteptările.

Uneori ai senzaţia că asişti la o parodie (vezi scena în care Django şi Scultz sunt atacaţi de un grup de oameni mascaţi în frunte cu unul dintre moşierii vizitaţi de cei doi), însă trebuie să ţinem cont că avem în faţă un „spaghetti western” după cum ne spune chiar regizorul şi nu trebuie judecat prea aspru.

Django Unchained are mult umor, prezent aproape în orice formă a sa. Avem atât comic de caracter cât şi comic de limbaj sau de situaţie. E adevărat că nu întotdeauna l-am gustat, dar în cea mai mare parte am făcut-o.

Probabil îmi va rămâne mult timp în minte acea scenă în care Django merge mândru pe cal pe plantaţia lui Calvin Candie, dându-se negustor de sclavi, iar pe fundal se aude o melodie hip hop.

Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc de muzică. Excelentă ! Mi-au plăcut chiar şi acele ritmuri hip hop.

Sinopsis Django Unchained. Ne aflăm în 1858, cu doi ani înainte de Războiul Civil, undeva în Texas. Dr. King Scultz e un vânător de recompense ce, în plină perioadă a sclavagismului, eliberează un sclav de culoare, Django, pentru a îl însoţi, indignând astfel foarte mulţi oameni – un negru liber, în acele timpuri, era aproape de neconceput.

Ulterior, acesta află povestea celui pe care tocmai l-a eliberat şi se hotărăşte să plece împreuna cu al său coleg de drum în căutarea Broomhildei, soţia celui din urmă.

An: 2012 IMDb: 8,5 Regia: Quentin Tarantino Cu: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio Gen: western, dramă, crimă, aventuri Premi: doua premii Oscar şi alte trei nominalizări, două premii Globul de Aur şi alte două nominalizări, doua premii BAFTA şi alte trei nominalizări Durată: 165 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *