Doctor Strange (2016)

528

Doctor Strange este unul dintre ultimele filme Marvel apărute pe ecranele din România și îl are în rolul principal pe Benedict Cumberbatch, iar în câteva secvențe apar Mads Mikkelsen și Rachel McAdams. Un rol mai bine definit îl are Chiwetel Ejiofor. Filmul este unul paradoxal pentru că în fața ecranului de cinema îi atrage și pe cei care care nu sunt pasionați de subiecte precum magia sau chestiile legate de astronomie. Chiar dacă nu are sens sau nu înțelegem mare lucru ne uităm la film fără să ne plictisim pentru că este unul viu.

Nu este nicidecum un film strălucit și nici pe departe cel mai bun film Marvel din ultimii ani însă nu putem spune că este un film slab. Are efecte speciale, are actori foarte buni și are o poveste sau o chestie care seamănă a o poveste legată bine. Probabil că aprecierea acestui film se modifică odată cu vârsta.

Filmul are o nominalizare la Oscar pentru efecte speciale și încă trei nominalizări la premiile BAFTA. Nu a câștigat nici unul dintre aceste premii însă nu sunt multe filme Marvel care se pot lăuda până și cu această performanță, ceea ce mă face să cred că cei care acordă premiile cinematografice se uită mai întâi la actori și regizori și mai apoi le film în ansamblul lui. Probabil că dacă în locul lui Cumberbatch ar fi jucat Robert Downey Jr. nu se mai punea problema unei nominalizări, deși acesta este un actor la fel de bun.

Să vorbim totuși de Doctor Strange chiar dacă nu prea sunt multe de spus. Filmul este undeva sus dar nu prea sus la aproape toate capitolele. Interpretarea actorilor este impecabilă. Probabil doar lui Mads Mikkelsen nu prea i s-a potrivit rolul sau nu sunt obișnuit cu el în astfel de filme și am rămas cu actorul din The Hunt.

Să încercăm să rezumăm. Printre filmele Marvel, Doctor Strange este un film de mijloc spre zona superioară. Mă repet însă, probabil că aprecierea noastră față de film se modifică odată cu vârsta. Într-un fel îl vezi la 17 ani și în alt fel îl vezi la 40 de ani.

Sinopsis Doctor Strange. Stephen Strange este un neurochirurg celebru care are o clasă peste toți doctorii din jurul său, având șanse de reușită chiar și în cazuri care par imposibile. Acest lucru îl face oarecum arogant, fără să își dea seama, iar la un moment dat suferă un accident de mașină de pe urma căruia nu își mai poate mișca mâinile cum ar trebui și nu mai poate opera.

Acest lucru îl macină și pentru a reveni neurochirurgul care era odată recurge la un lucru la care nu ar fi recurs niciodată și pe care până atunci îl considera o jignire adusa profesiei sale. Se retrage pe culmile celor mai înalți munți din lume pentru a se vindeca prin dezvoltare spirituală.

Ajunge astfel să descopere secrete uimitoare care îl întorc de la scopul său inițial. Așa își dă seama că  în loc să salveze vieți în  spitale are posibilitatea și oarecum obligația de a salva planeta.

An: 2016 IMDb: 7,7 Regie: Scott Derrickson Cu: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor Gen: aventuri, acțiune, fantezie Durată: 115 minute Ecran: 3D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *