Casa de pe granita

Două spectacole de peste Prut vor sosi la TNB în ianuarie

507

Trupa Teatrului Naţional din Chişinău revine în ianuarie în Bucureşti cu două reprezentaţii ce vor fi susţinute pe scena Teatrului Naţional din capitala noastră. Spectacolele vor avea loc pe 20 şi 21, luna aceasta. Cele două piese de teatru sunt „Casa de pe graniţă” şi „Filumena Marturano”.

Aşadar, în primul spectacol vom putea vedea piesa „Casa de pe graniţă”, de Slawomir Mrozech. Acesta va avea loc pe 20 ianuarie, de la ora 20:00, în Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti. Premiera a avut loc în capitala Republicii Moldova, toamna trecută. Biletele costă 20 şi 40 de lei.

Casa de pe graniţă este scrisă de dramaturgul polonez şi descrie situaţia unei familii ce primeşte vestea că graniţele au fost retrasate din raţiuni istorice şi că noua graniţă trece exact prin sufrageria acestora.

Vorbim de un proiect moldo-polonez de succes ce a avut premiera pe 17 septembrie 2015. Regia şi adaptarea este semnată de Agnieszka Korytkowska-Mazur iar printre actori se numără Petru Hadârcă, Ninela Caranfil, Iurie Radu, Silvia Luca, Anişoara Bunescu etc.

Cel de-al doilea spectacol, Filumena Marturano, va avea loc pe 21 ianuarie, tot în Sala Studio şi tot de la ora 20:00. Preţul biletelor e acelaşi, 20 şi 40 de lei. Piesa e scrisă de Eduardo de Filippo şi regizată de Alexandru Vasilachi. Actorii sunt în mare cei de la prima piesă dar li se alătură actori precum Diana Decuseară sau Doina Severin.

Piesa mai este cunoscută şi sub denumirea de Divorţ în stil italian iar subiectul vă poate fi cunoscut din filmul Căsătorie în stil italian în care au jucat actorii Sophia Loren şi Marcello Mastroiani. Ea ne spune povestea relaţiei amoroase ce a durat 26 de ani dintre Domenico Soriani, de 50 de ani, un napolitan înstărit din lumea bună, şi Filumena, o fostă cocotă de 48 de ani. Domenico este pus în faţa unei dileme: să îşi continue viaţa de Don Juan sau să devină familist!?


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *