Dawn of the planet of the Apes

Down of the Planet of the Apes 2014

626

Dawn of the Planet of the Apes este un film care m-a surprins plăcut pentru că efectele speciale au părut autentice şi nu mi-au dat o clipă senzaţia de fake deşi am avut în faţă nişte maimuţe care vorbeau şi aveau comportament uman.

Cred că e unul dintre cele mai reuşite filme despre sfârşitul lumii. Apocalipsa vine ca urmare a dezvoltării unui virus menit iniţial să vindece bolnavii de Alzhaimer. Medicamentul a fost testat în laborator pe maimuţe care au devenit destul de agresive si au scapat din custi, infectând astfel şi oamenii.

Toate aceste informaţii le primim în primele cinci minute din film pentru ca apoi să ne oprim undeva într-un viitor în care mai sunt câţiva supravieţuitori din fiecare tabără însă nimeni nu mai ştie nimic de ceilalţi.

Tabăra oamenilor se întâlneşte cu cea a maimuţelor atunci când Malcom şi alţi câţiva colegi caută o hidrocentrală pentru a o repara şi pentru a o repune în funcţiune. Întâlnirea nu e una tocmai fericită. Oamenii nu ştiu la ce să se aştepte de la maimuţe pentru că nu ştiu cât de avansate sunt. Maimuţele nu au încredere în oameni pentru că de-a lungul timpului au simţit mereu cum oamenii le-au privit ca fiinţe inferioare.

Ia astfel naştere un conflict din care învingători ies spectatorii, noi cei care privim acest film. Cheia disputei stă în cei doi lideri ai maimuţelor care au opinii diferite în legătură cu soarta oamenilor. Ambii au trăit în preajma lor înainte de începe dezastrul numai că unul a stat liber în casa unui tânăr unde a fost tratat cu afecţiune pe când celălalt a fost privit ca un simplu cobai în laboratoarele care au dezvoltat virusul.

Dawn of the Planet of Apes vrea să ne sugereze două idei. Traumele nu aduc niciodată ceva bun iar un individ tratat cu afecţiune va întoarce de fiecare dată căldura primită către alţii. Asta e o lecţie pe care ar trebui să ne-o asumăm chiar dacă nu vedem acest film.

În al doilea rând nu există specii de animale rele sau bune. Fiecare are trăsături pozitive sau negative, indivizi răi sau bune. Oamenii se consideră cea mai rea specie de pe pământ pentru că face cel mai mare rău dar face tot acest rău pentru că poate. Orice altă specie dacă nu ar fi ameninţată de celelalte ar face la fel de mult rău.

An: 2014 IMDb: 7,6 Regie: Matt Reeves Cu: Jason Clarke, Kery Russell, Gary Oldman Gen: acţiune, dramă, fantastic Ecran: 3D.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *