Ei sunt actorii cu cele mai mari salarii din 2015

622

Forbes a dat de curând publicităţii lista cu cei mai bine plătiţi actori din 2015. E vorba de un top pe care prestigioasa publicaţie îl face anual şi de data aceasta nu mai avem nici un dubiu că pentru a deveni un actor de top, cel puţin din punct de vedere financiar, trebuie să semnezi cu Marvel.

Primele 18 actriţe din top au câştigat în total peste 281 de milioane de dolari. În schimb, cei mai bine plătiţi actori (34), de sex masculin, au adunat împreună 941 de milioane de dolari.

Bărbaţii par a fi plătiţi mai bine decât femeile având în vedere acest lucru dar şi faptul că 21 dintre ei au avut încasări mai mari de 20 de milioane de dolari, în comparaţie cu doar patru actriţe care au depăşit această sumă.

Cea mai bine plătită actriţă este cu siguranţă Jennifer Lawrence care a obţinut cu aproape 30 de milioane mai puţin decât cel mai bine plătit actor.

Cele mai bine plătite actriţe din 2015

1.Jennifer Lawrence deţine primul loc cu încasări de 52 de milioane de dolari. A terminat de filmat Jocurile Foamei şi se află pe platourile de filmare ale noului X-Man. În paralel, mai e implicată în alte patru proiecte importante.

2.Scarlett Johansson a câştigat şi ea 35 de milioane de dolari şi ocupă poziţia secundă. În acest moment filmează pentru Captain America şi a terminat filmările pentru Hail, Caesar, un film regizat de fraţii Coen şi în care mai joacă George Clooney, Channing Tatum şi Dolph Lundgren.

3.Melissa McCarty este cu adevărat o surpriză din mai multe privinţe. Nu cred că e o actriţă care să aducă spectatorul în faţa ecranului precum cele două enumerate mai sus şi nu a primit roluri decât în filme de duzină. Are în schimb un talent care aduce plus valoare filmelor în care joacă şi poate de asta se află pe locul trei, cu 23 de milioane de dolari.

4.Bingbing Fan. Poate că numele nu vă spune nimic însă aţi văzut-o în filme precum Iron Man 3 sau X-Man (2014). Dacă pentru unii poate părea o surpriză apariţia în acest top, pentru mine nu e. Am să explic de ce.

E foarte apreciată în China, a treia piaţă de desfacere a filmelor în cinematografe, fiind născută acolo. Pentru a cuceri o astfel de piaţă mai uşor e suficient să pui un actor local. De asta vedem asiatici în blockbustere.

Actriţa a câştigat anul acesta 21 de milioane de dolari şi depăşește nume mult mai sonore de la Hollywood.

5.Jennifer Aniston e una dintre actriţele criticate pentru faptul că acceptă roluri în filme care nu fac un actor să se simtă actor. Cu toate acestea veniturile ei sunt mari în fiecare an. În 2015 a încasat 16 milioane de dolari.

6.Julia Roberts se află pe o pantă descendentă în carieră obţinând roluri din ce în ce mai puţine însă foarte bine plătite care i-au adus anul acesta 16 milioane de dolari în conturi.

7.Angelina Jolie a strâns 15 milioane de dolari însă nu ştim dacă doar ca actriţă sau şi ca regizoare. Probabil din ambele pentru că rolul din Maleficent 2 este încă în stadiul de zvon, la fel ca şi cel din Salt 2, iar singurele roluri obţinute oficial sunt By the Sea şi Kung Fu Panda 3 (voce).

8.Reese Whiterspoon a obţinut şi ea tot 15 milioane şi se clasează pe locul opt în top, fără prea multe roluri. De curând a apărut pe ecrane în Hot Pursuit, un film în care a jucat bine însă scenariul e foarte subţire.

9.Anne Hathaway este probabil cea mai talentată actriţă din acest top, sau cel puţin în primele trei, însă nu a obţinut decât 12 milioane de dolari şi ocupă locul nouă.

10.Kristen Stewart a fost apreciată pentru rolul „european” din Clouds of Sils Maria şi pare a fi luat din ce în ce mai mult în calcul de producători fiind implicată în acest moment în peste cinci proiecte.

Cei mai bine plătiţi actori din 2015

1.Robert Downey Jr. se află în top şi anul acesta cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Probabil doar din filmele Marvel. Se zvoneşte că va primi un rol Sherlock Holmes 3 despre care nu se ştiu prea multe lucruri.

2.Jackie Chan se pare că şi-a amânat retragerea pe care a anunţat-o cu ceva timp în urmă şi a încasat 50 de milioane de dolari. Se zvoneşte că va juca în Rush Hour 4.

3.Vin Diesel a obţinut 47 milioane de dolari iar cele mai aşteptate filme în care va juca sunt Fast and Furious 8 şi Triplu X – Întoarcerea lui Xandar Cage. În ambele va juca rolul principal.

4.Bradley Cooper a încasat anul acesta aproximativ 41 de milioane de dolari şi jumătate. Îl vom vedea în curând pe ecrane în Aloha.

5.Adam Sandler a obţinut cu jumătate de milion mai puţin decât Cooper şi ocupă poziţia a cincea în clasament. Vocea lui se va auzi pe Hotel Transylvania 2 ce va fi lansat pe ecrane în octombrie.

6.Tom Cruise cu un milion mai puţin, adică 40, ocupă locul şase. A fost anunţat deja în trei filme importante: Jack Reacher 3, Top Gun 2 şi Mision Imposible 6. Din punctul meu de vedere există şanse ca într-unul dintre acestea să fie înlocuit. E doar o supoziţie. Poate mă înşel.

7.Amitabh Bachchan este un actor foarte cunoscut în India pe care e imposibil să nu îl cunoaşteţi după chip. În perioada comunistă, în România avea o popularitate enormă.

Ca să glumim puţin, e un Florin Piersic al indienilor. A strâns 35,5 de milioane de dolari, la fel ca starul mai tânăr de la Bollwhood, pe care îl veţi vedea pe poziţia următoare.

8.Salman Khan a obţinut suficienţi bani încât să îi plătească salariul lui Mutu. Acesta se află pe poziţia a opta, cu 35,5 milioane de dolari.

9.Aksay Kumar este ultimul actor indian din top 10 cu încasări de peste 32 de milioane de dolari. Având în vedere că trei din primii zece actori sunt indieni, putem spune că la Bollywood se câştigă foarte bine, mult mai bine decât în Europa.

Fără a fi răutăcioşi, e posibil ca banii să fie mult mai mulţi. Fiscul indian e mult mai uşor de păcălit faţă de cel din America sau vestul Europei.

10.Mark Wahlberg încheie topul cu 32 de milioane de dolari încasaţi şi observăm că doar două actriţe au câştigat mai mult.

Cu siguranţă aceştia nu sunt cei mai talentaţi actori însă talentul e un factor care e luat în calcul mai puţin. Important e profitul pe care producătorii îl anticipează şi uneori le iese.

Sunt numeroase filmele în care doar prezenţa acestor actori au adus încasări enorme care fără ei ar fi fost semnificativ mai mici. De exemplu, Dragon Blade cu Jackie Chan a obţinut peste 120 de milioane de dolari doar în China, fără a avea costuri de producţie (exceptând salariile actorilor) extraordinare. Cine a văzut filmul îmi poate da dreptate sau nu. Locaţiile au părut destul de ieftine.

Acum că aţi văzut topurile, cine credeţi că ar fi meritat să se afle în ele şi cine se află pe o poziţie vădit nedreaptă !?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *