Exodus: Gods and Kings (2014)

1018

Exodus: God and Kings este un film de acțiune oarecum subapreciat. Înainte de a fi lansat a fost promovat intens astfel încât e posibil să nu fi atins așteptările iubitorilor de film dar cu toate acestea este fără doar și poate un film de urmărit.

Nu este neapărat un film pe care să îl încadrăm fără rezerve într-un anumit gen cinematografic. Putem spune că e un mix între genurile ”aventuri” și ”acțiune” cu puține note de ”dramă”.

Are puține deficiențe la efectele speciale și probabil asta e principala critică ce îi poate fi adusă filmului. Scenariul este în schimb unul bun și este scris de mai mulți scenariști care și-au pus amprenta pe filme foarte cunoscute însă pe nici unul asemănător cu Exodus: God and Kings.

Regie îi aparține lui Ridley Scott, unul dintre cei mai importanți regizori ai momentului. Acesta a mai regizat Gladiatorul și Black Hawk Dawn. A avut și multe filme în care a dezamăgit dar nu e cazul acum.

Printre actori îi avem pe Christian Bale, Joel Edgerton și Sigourney Weaver. În distribuție mai există și alți actori pe care s-ar putea să îi recunoașteți însă vă voi lăsa să îi descoperiți singuri.

Punctul forte ale filmului, în afară de cel al interpretării actorilor, e că filmul are o poveste care curge plăcut, în ciuda faptului că filmul se întinde pe mai mult de două ore. Nu mai contează cât de reușite sunt sau nu efectele speciale atât timp cât nu ele sunt baza acestei producții.

Exodus: Gods and Kings este o reinterpretare a unei secvențe biblice din Vechiul Testament, în care Moise reușește să își salveze poporul din Egipt, trecând prin Marea Roșie. Secvența în care acesta desface Marea Roșie în două este oarecum dezamăgitoare însă trebuie să treceți peste ea, mai ales că e la finalul filmului.

Sinopsis Exodus: Gods and Kings. Filmul evocă momentul în care Moise reușește să își salveze poporul evreu din sclavia egipteană și să îl treacă peste Marea Roșie. Totul începe de la momentul în care află că el este evreu și nu egiptean și continuă cu eliberarea evreilor și părăsirea Egiptului.

An: 2014 IMDb: 6.0 Regie: Ridley Scott Cu: Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Aron Paul Gen: aventuri, dramă, acțiune Durată: 150 de minute Ecran: 3D

Reviews

  • IMDb7
  • Cafea Gratis10
  • 5
  • 5
  • 7
  • 6.8

    Score

User Rating: 4.5 ( 1 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *