the croods

Familia Croods (2013)

715

Familia Croods este o familie de oameni ai peşterilor care nu au descoperit încă focul şi care trăiesc într-un mediu ostil, jucând dublu rol – de prădător şi vânat. Aceştia îşi petrec majoritatea timpului în cavernă, în întuneric, ieşind doar pentru a vâna într-o lume dură şi ostilă. Dar într-o zi rămân fără peşteră, iar totul în jurul lor începe să se surupe, fiind nevoiţi să plece într-o lume pe care nu o cunosc, în căutarea unui loc mai sigur.

Începutul filmului nu m-a impresionat cu nimic. Apoi am fost tentat să spun că mesajul filmului nu e unul tocmai bun de transmis copiilor, dar, urmărind desenul animat până la capăt, mi-am dat seama că m-am înşelat. Mesajul ar fi următorul: oricât de exigenţi şi iraţionali pot părea câteodată părinţii, nu înseamnă că aceştia nu îşi iubesc odraslele, fiind chiar capabili să îşi dea viaţa pentru ei şi nu trebuie judecaţi prea aspru.

Filmul are mult umor şi în multe privinţe poate fi asemănat cu “Familia Simpson”. E deranjant, totuşi, să vezi că balena are picioare şi merge pe uscat, dar se poate trece cu vederea.

Umorul ia naştere de foarte multe ori din situaţia în care e pus Grug, un tată foarte grijuliu a cărui autoritate pare a îi fi subminată de Guy, un puşti ce încearcă să îi ghideze familia către un loc mai sigur.

Dacă vorbim de coloristică, în primele minute suntem invadaţi de foarte mult gri pentru ca mai apoi, în restul filmului, să fim asaltaţi de foarte multe culori vi, puse oarecum la întâmplare. Animalele par a fi desprinse dintr-o carte de colorat de care a avut grijă un copil de 5-6 ani, care nu are o percepţie corectă a mediului înconjurător.

De remarcat faptul că deşi vorbim de o familie preistorică, aceasta împrumută foarte mult din caracteristicile unei familii din zilele noastre.


An: 2013 Nota IMDb: 7,3 Regia: Chris Sanders, Kirk de Mirko Voci: Nicolas Cage, Ryan Reynolds Gen: animatie, aventuri, comedie, familie Premii: o nominalizare Oscar 2014 și una Globurile de Aur 2014, ambele pentru cea mai bună animație Durata: 98 de minute Ecran: 3D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *