Fast and Furious 7

707

Fast and Furious 7 continuă să fie lider în Box Office-ul din SUA, chiar şi în a patra săptămână după lansare, ceea ce denotă faptul că nu a înşelat aşteptările fanilor, însă nu trebuie să îl considerăm neapărat o capodoperă.

Pentru cei care au numărat secundele până să ajungă în sala de cinema, poate fi cel mai bun film din serie, însă eu îl văd în primele trei fără a putea face o ierarhie. Îl pot compara cu Fast and Furious 6 şi pot spune că la capitolul scenariu e mai slab, însă la efecte speciale e mai bun.

Cu toate acestea cred că s-a exagerat puţin la cascadorii, din două motive. Tensiunea pe care ar trebui să o emane acestea nu e susţinută de scenariu. Unele scene nu au nici o legătură cu legile fizicii, iar filmul nu pretinde a fi SF. Ăsta poate fi un punct minus la capitolul credibilitate, însă unul în plus, foarte mare, în faţa celor care doar asta vor să vadă.

Nu mi-e clar pe ce se bazează succesul acestei pelicule. Poate fi faptul că unii au vrut să îl vadă pe Walker în ultimul lui film sau pur şi simplu au vrut să vadă cum s-au descurcat producătorii fără el. Nu neg faptul că poate filmul în sine aduce publicul în faţa marelui ecran.

Una peste alta, nimeni nu poate să îi conteste succesul, meritat zic eu, pentru că s-a investit.

Înainte de a apărea filmul ne-am întrebat ce rol va avea Jason Statham şi dacă v-a mai juca în următoarele filme. Acesta joacă rolul eroului negativ, alături de Djimon Hounsou, şi suntem lăsaţi să credem că nu va mai juca în următoarele pelicule, însă există şi o portiţă care îi permite să apară.

S-a încercat promovarea seriei în Orientul Mijlociu prin filmarea unor scene în Abu Dhabi însă şi ălea par de domeniul sf-ului. Nu am fost acolo dar nu cred că vezi femei în bikini pe străzile oraşului, în mod obişnuit. Acolo s-a văzut prima dată, dacă nu mă înşel, că Paul Walker nu a filmat deşi apare pe peliculă.

Vă întrebaţi probabil cum poţi distribui atâtea vedete într-un singur film. Păi simplu. Dwayne Johnson nu joacă decât la început şi la sfârşit, Paul Walker apare din când în când, iar Michelle Rodriguez (Letty Ortiz) nu ia parte la acţiune fiind însărcinată, însă apare de câteva ori.

Cei care apar peste tot sunt Vin Disel în calitate de lider şi Nathalie Emmanuel (Missandei din Game of Thrones), ţinta care trebuia protejată. Ceilalţi au prezenţe moderate.

Filmul se termină cu un moment dedicat despărţirii de Paul Walker în care Vin Diesel îşi ia adio de la el. Cei doi pleacă pe drumuri separate.

Părerea mea e că în această serie s-a făcut aproape tot ce se putea face. Singurul lucru care ar mai putea surprinde ar fi un film 3D. Acesta ar depăşi cu siguranţă încasările de până acum.

Sinopsis Fast and Furious 7

După moartea lui Owen Shawn (ca urmare a ce s-a întâmplat în filmul precedent), fratele lui, mult mai periculos, caută să se răzbune pe Dominic Toretto şi prietenii acestuia, care se văd nevoiţi să ocolească legea tocmai pentru a îi atinge scopul – acela de a scăpa societatea de răufăcători.

An: 2015 IMDb: 7,9 Regie: James Wan Cu: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Paul Walker, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Djimon Hounsou Gen: acţiune Tip ecran: wide Durata: 137 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *