Festivalul International de Literatura

Festivalul Internaţional de Literatură 2015

318

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură va avea loc la Bucureşti, în perioada 2-4 decembrie, fiind găzduit de Muzeul Ţăranului Român. La eveniment vor participa 17 nume internaţionale de primă mână, din ţări precum Statele Unite ale Americi, Spania, Elveţia, Turcia şi Ungaria.

Festivalul, care se va desfăşura în cele trei seri începând cu ora 19:00, va aduce în premieră un proiect de succes din SUA numit Literary Death Match. Patru scriitori se confrunta în lecturi publice în ringul de box. Nu se va lăsa cu sânge ci doar cu eventualitatea unor momente spumoase. Prestaţia celor patru va fi evaluată de un juriu compus din poetul Bogdan-Alexandru Stănescu, preşedintele festivalului, Luiza Vasiliu şi din jurnalistul Andrei Gheorghe.

Confruntarea va avea loc în cea de-a treia seară şi în ea vor intra poeta americană de origine română Tara Skurtu, Răzvan Ţupa, Mugur Grosu şi Svetlana Cârstean.

În prima seară vă puteţi întâlni cu Gyorgy Dragoman (Ungaria), Dana Grigorcea (Elveţia), Adriana Bittel şi Ion Iovan. Primele două nume vă sună a fi româneşti pentru că autorii sunt născuţi în România.

În următoarea seară vor veni Ivan Repila (Spania), Burhan Sonmez (Turcia), Octavian Soviany şi Cosmin Perţa. Programul întregului festival îl puteţi găsi pe filb.ro. Pe site-ul oficial al festivalului veţi găsi şi o scurtă descriere a invitaţilor pentru a vă putea familiariza cu ei.

Unele nume le ştiaţi deja. Aceasta e o ocazie unică de a vedea ce îşi aleg autorii să citească din propriile opere. Acolo ar trebui să fie esenţa a ceea ce au vrut să transmită sau pur şi simplu să reprezinte „bucata” cea mai stilizată şi de care se simt mândri. Nu ezitaţi să vă faceţi un set de întrebări pentru că s-ar putea să aveţi ocazia să le adresaţi chiar lor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *