Fifty Shades of Grey, în spatele cortinei

570

Astăzi, cu o zi înainte de Valentine’s Day, va avea loc premiera celui mai aşteptat film al lunii, Fifty Shades of Grey. Nu a obţinut nici o nominalizarea la vreun festival, dar are, mult … sex. Şi asta este cu siguranţă mult mai important decât un Oscar, pentru o reţetă financiară de succes.

Nu fac parte din rândul majorităţii şi nu voi emite opinii înainte de a îl vedea. Poate fi un film bun sau nu.

Singura certitudine pe care o am, în acest moment, e că aproape toate minutele ce depăşesc o oră reprezintă scene de sex. Asta nu înseamnă că e un film slab. Să nu uităm că un astfel de film, La vie d’Adelle, a câştigat Palm d’Or-ul, de curând.

La succesul anticipat al acestei pelicule a contribuit şi romanul cu acelaşi nume scris de E. L. James. Acţiunea are loc în Seattle, însă filmările au avut loc în Vancouver.

La un moment dat se luase în calcul schimbarea locaţiei, din cauza temperaturilor şi climei neprimitoare din oraşul canadian.

Printre primele scene filmate au fost cele din cafeneaua în care Christian Grey şi Anastasia Steele au făcut cunoştinţă şi au început să se cunoască reciproc.

Scenele ploioase au întâmpinat anumite complicaţii, în mare parte, din cauza plângerii localnicilor pentru încălcarea proprietăţii. După câteva negocieri, locaţia a fost schimbată.

Au urmat anumite dispute între regizor şi autorul cărţii care dorea ca acţiunea filmului să fie cât mai apropită de cea a cărţii. Divergenţele dintre cei doi s-au aplecat şi asupra scenelor din dormitor care nu puteau fi reproduse 1 la 1. De ce !? E evident. Filmul ar fi riscat să nu poată fi difuzat la o oră decentă. 

Chiar dacă filmările se terminaseră, în octombrie, Dakota Johnson şi Jamie Dornan au fost chemaţi să tragă scene suplimentare. Motivul e învăluit de mister. Cârcotaşii susţin că din cauza lipsei de chimie dintre cei doi, alţii spun că aceste scene sunt pur şi simplu pentru a umple anumite goluri.

Romanul Fifty Shades of Grey a fost publicat pentru prima dată în 2011 şi a cunoscut un real succes, fiind tradus în peste 50 de limbi, inclusiv română, iar trilogia a vândut pete 70 de milioane de copii pe întreaga planetă.

Acesta descrie povestea de dragoste dintre tânărul miliardar Christian Grey şi frumoasa Anastasia Steele.

În film, cei doi sunt interpretaţi de Dakota Johnson şi Jamie Dornan. Din distribuţie mai fac parte Rita Ora şi Luke Grimes.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *