Final Destination (2000)

318

Final Destination este unul dintre filmele horror care făcea senzație în urmă cu aproape 20 ani pentru că era oarecum unul atipic. Nu se bazează foarte mult pe sânge și personaje negative grotești. E mai degrabă un film construit ca unul normal în care sunt inserate foarte abrupt elemente tipice genului horror.

Practic acesta a dat naștere unei francize, apărând mai multe filme din serie. Din păcate doar primele două s-au ridicat la așteptările iubitorilor de film. Ulterior s-a creat senzația că nu s-a mai venit cu nimic nou. Așadar, dacă vă este recomandată această serie, începeți fără doar și poate cu unul dintre primele două filme. Nu trebuie să le vedeți în ordine deoarece nu sunt legate și nici nu au aceiași actori. Se păstrează doar tema.

Pentru acum 20 de ani efectele speciale și dinamica filmului sunt la standarde înalte. Nu a primit nici o nominalizare la premiile cinematografice importante dar acest lucru ar putea fi pus pe seama publicului țintă avut în vedere de producători, care nu este nicidecum cel care se află printre cei care decid nominalizările, trecuți de regulă de 50 de ani.

Regia filmului îi aparține lui James Wong, care a regizat și Final Destination 3 și a scris și scenariul. În distribuție nu se află actori foarte cunoscuți dar cu siguranță pe unii dintre ei îi veți recunoaște fără a vă da seama cum îi cheamă.

Ceea ce trebuie să rețineți este că dacă vreți să vedeți un alt fel de film horror decât majoritatea, atunci Final Destination 1 este o alegere buna.

Sinopsis Final Destination: Alex trebuia să se urce în avion cu colegii săi pentru a merge în vacanță în Franța. Are o previziune că avionul se va prăbuși. În urma unei crize de isterie pe care o are nu se mai urcă în avion și alături de el rămân și câțiva prieteni. Avionul decoleaza și explodează în fața acestora. Alex avusese dreptate.

Cei care trebuiau să se urce în avion încep să moară în moduri bizare dar aparent normale. Încet încet își dau seama că trebuiau să moară în acel avion și că nu se pot juca cu destinul care îi va urmări și nu își pot amâna moartea. Filmul se concentrează practic pe lupta acestora de a înfrunta destinul și implicit moartea.

An: 2000 IMDb: 6,7 Regie: James Wong Cu: Ali Larter Gen: horror, thriler Durată: 98 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *