GI Joe Retaliation

G.I. Joe: Retaliation (2013)

1240

Deşi au trecut aproape patru ani de la primul G.I. Joe, noul film respectă aceeaşi reţetă. Mai mult, dacă „lipeşti” vechiul cu noul film poţi foarte uşor să îţi dai seama că ai făcut o singură peliculă.

Există însă câteva diferenţe între cele două producţii despre care voi vorbi mai târziu.

Personal, după cum au decurs lucrurile, cred că va exista şi partea a treia.

E un film mai simplu decât primul şi în ceea ce priveşte scenariul şi în ceea ce priveşte efectele speciale sau scenele de acţiune. Producătorii încearcă să compenseze prin aducerea unor nume foarte îndrăgite de consumatorii acestui gen de filme: Bruce Willis şi Dwayne Johnson.

Cum spuneam mai devreme, noul film este o continuare perfectă a vechiului G.I. Joe pentru că nu se fac schimbări majore. Dacă ar fi să plasăm în timp finalul primului film cu începutul noului film, am avea senzaţia că e o diferenţă de o lună-două între cele două momente.

La începutul filmului se face o trecere subtilă între vechiul erou, Channing Tatum, şi noul erou, Dwayne Johnson. Primul moare în momentul în care e atacată baza militară G.I. Joe, al doilea se află printre cei trei supravietuitori care duc lupta mai departe. În echipa acestora intră mai târziu şi Bruce Willis care joacă rolul unui veteran G.I. .

Prezenţa acestuia, după mine, dă farmec filmului şi nu datorită ridicării nivelului scenelor de acţiune care după mine ar fi fost la fel cu sau fără el, ci datorită replicilor prin care o tachinează pe Jaye.

Un alt actor de prezenţa căruia m-am bucurat e Ray Stevenson. S-ar putea să îl recunoaşteţi din serialul Rome în care a jucat rolul lui Titus Pullo. În acest film joacă rolul negativ al lui Firefly.

De ce cred că va exista şi partea a treia ?! Pentru că McCullen este lăsat în captivitate la începutul filmul şi nu se mai aminteşte de el iar eminenţa cenuşie, comandantul Cobra, dispare pe nesimţite din film.

Sinopsis G.I. Joe Retaliation

După ce Zartan reuşeşte să ia înfăţişarea preşedintelui S.U.A., pune în aplicare un plan pentru a distruge echipa G.I. Joe numai că trei soldaţi reuşesc să scape şi să strângă o nouă echipă pentru a-l elibera pe adevăratul preşedinte american şi pentru a îşi salva onoarea.

 

An: 2013 IMDb: 5,8 Regie: Jon M. Chu Cu: Dwayne Johnson, Bruce Willis Gen: aventuri, acţiune, sf Durată: 110 minute
One thought on “G.I. Joe: Retaliation (2013)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *