G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

725

Ideea de la care a pornit acest film e aceea că într-un război, cel care vinde arme se află într-o postură mai bună decât cel care conduce una dintre tabere. Dar ce putem spune de cel care vinde arme ambelor tabere !?

Timp de secole familia lui McCullen a încercat să vândă arme în ambele tabere însă el încearcă ceva mai mult. Cu ajutorul companiei sale, Mars Industries, intenţionează să conducă lumea punând la cale un plan diabolic.

Prin diversitatea actorilor distribuiţi e clar din primele secvenţe că s-a urmărit cu predilecţie „cucerirea” tuturor pieţelor, începând cu America şi terminând cu Asia. Îl avem pe Arnold Voslo din Africa de Sud în rolul lui Zartan, iar în rolul lui Strom Shadow îl avem pe starul sud-corean Byung-hun Lee. Din Europa avem mai mulţi reprezentanţi din Anglia, Franţa sau Cehia.

Chiar şi locul în care au loc evenimentele ne fac să credem acest lucru. Bineînţeles că foarte multe evenimente au loc în America, e şi asta o formă de patriotism, dar suntem plimbaţi şi prin Paris sau Asia.

Mergând pe principiul că nu tot ce e comercial e şi de proastă calitate, consider că „G.I. Joe: The Rise of Cobra” e un film bun şi o să vă placă cu siguranţă dacă sunteţi fanii unor filme precum Batman, Superman, Spiderman etc.

Acţiunea e dinamică, efectele speciale sunt bune, dialogurile sunt uneori prea tehnice şi câteodată mintea mea nu a putut să le pătrundă şi asta nu pentru că am un IQ intrat la apă ci pentru că suntem invadaţi de termeni noi pe care nu sunt sigur că la o căutare sumară, îi vom găsi şi în DEX.

Sinopsis G.I Joe: The Rise of Cobra

Duke (Channing Tatum) şi echipa sa sunt însărcinaţi de către Mars Industries să livreze o comandă de focoase nanotehnologizate dar sunt atacaţi de nişte indivizi ce dispun de nişte tehnologii avansate de luptă şi dacă nu le-ar fi sărit în ajutor soldaţii G.I. Joe, probabil că nu şi-ar mai fi putut duce sarcina până la capăt.

G.I. Joe este o bază militară secretă şi ultraperformantă deţinută de NATO ce recrutează cei mai buni soldaţi şi pe care îi pregăteşte să ajungă la potenţialul lor maxim pentru a putea face faţă oricărei provocări.

Ulterior se dovedeşte că în spatele acelui atac stătea chiar McCulen care dezvăluie o parte din planuri iar soldaţii G.I. Joe se văd nevoiţi să caute o soluţie pentru a îl neutraliza.

An: 2009 IMDb: 5,8 Regie: Stephen Sommers Cu: Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt Gen: aventuri, actiune, SF Durata: 118 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *